Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemällä naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneella on todettu koronatartunta

Helsingissä seitsemällä Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneella on todettu koronavirustartunta, Helsingin kaupunki kertoo.

Konserttiin osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat riskiarvion perusteella saattaneet altistua koronavirukselle. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta.

Kaupungin tiedotteen mukaan sairastuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu henkilökohtaisesti toimintaohjeet.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso ei halua antaa tarkkoja tietoja paikalla olleen yleisön määrästä.

– Oli koronatilannetta tai ei, meillä on periaate, että tarkkoja yleisömääriä ei kerrota, jos kyseessä on ulkopuolisen järjestämä konsertti. Salissa on paikkoja 1 700 ihmiselle, ja sen verran voin sanoa, että ei se ollut täynnä, mutta ei tyhjäkään, Paaso muotoilee STT:lle.

Ääni on naisten -konsertissa oli myös kymmeniä esiintyjiä. Lavalla nähtiin kaksi naiskuoroa, joihin kuuluu yli 80 naista, sekä lukuisia solisteja, tanssijoita ja muusikoita.

Kaikkia konserttiin osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Nuhan, kurkkukivun, kuumeen, yskän tai hengenahdistuksen ilmetessä heidän tulee soittaa oman kuntansa terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta tartunnasta eli sairastumisia voi ilmaantua konserttiin osallistuneilla 22. maaliskuuta asti.