Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VM: Yrityksille tulossa helpotuksia verojen maksujärjestelyihin

Yritykset saavat helpotuksia verojen maksujärjestelyihin koronavirusepidemian takia, kertoo valtiovarainministeriö.

Verohallinto keventää maksujärjestelyjen ehtoja, ja valtiovarainministeriö valmistelee alempaa viivästyskorkoa maksujärjestelyyn kuuluville veroille. Muutokset ovat määräaikaisia.

– Yritys voi normaalistikin saada lisää maksuaikaa veroilleen, jos se joutuu maksuvaikeuksiin. Koronavirusepidemian takia on tarkoitus lieventää maksujärjestelyn ehtoja ja alentaa maksujärjestelyyn kuuluvien verojen viivästyskorkoa, valtiovarainministeriö kirjoittaa tiedotteessaan.

Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorkoa ehdotetaan alennettavaksi seitsemästä prosentista neljään prosenttiin. Alennettua viivästyskorkoa sovellettaisiin takautuvasti veroihin, jotka ovat erääntyneet maaliskuun alun jälkeen.

Valtiovarainministeriössä on alettu jo valmistella lainmuutosta. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa mahdollisimman pian.

Verohallinnon maksujärjestelyjen ehtojen keventäminen tarkoittaisi sitä, että yrityksen ei esimerkiksi tarvitsisi maksaa ensimmäiseen kolmeen kuukauteen niitä veroja, jotka kuuluvat maksujärjestelyyn. Nykyisin ensimmäinen maksuerä on kuukauden päästä järjestelyn tekemisestä.