Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JHL: Losseille neuvottelutulos, ylityö- ja vuoronvaihtokielto peruttu – koronaviruksen takia tulos poikkeaa yleisestä linjasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen Merimies-Unioni ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen Lauttaliikennettä koskevasta työehtosopimuksesta.

Samalla peruuntuu Suomen Lauttaliikenteen losseja koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto, jonka oli määrä alkaa tänään kello kuudelta aamulla.

JHL kertoo tiedotteessa, että neuvottelutulos poikkeaa yleisestä linjasta koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen.

Sopimuskausi on 12+12 kuukautta ja palkat nousevat ensimmäisenä vuonna 1,3 prosenttia. Sopimusosapuolet neuvottelevat 15. marraskuuta mennessä ensi vuoden palkantarkistusten tasosta ja mallista. Mikäli yhteisymmärrystä ei saavuteta, työehtosopimus päättyy ilman irtisanomista 31. tammikuuta 2021.

Lisäksi kilpailukykysopimuksen 24 tunnin työajan pidennyksestä luovutaan. Samalla sovittiin joistakin työaikajoustoista.

Neuvottelutulos menee vielä osapuolten hallintojen hyväksyttäväksi.