Espanjassa peräti 1 500 uutta koronavirustartuntaa päivässä, Ruotsissa toinen koronaviruskuolema

Ruotsissa on tähän mennessä todettu pitkälti yli 800 koronavirustartuntaa. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–TT

Espanjassa on todettu 1 500 uutta koronavirustartuntaa päivän aikana. Maasta on nyt löydetty yhteensä pitkälti yli 5 700 tartuntaa. Määrä on toiseksi suurin Euroopassa heti Italian jälkeen.

Espanjan uskotaan julistavan maahan poikkeustilan vielä tänään, jotta viruksen vastaiseen taisteluun saadaan lisää resursseja. Uuteen koronavirukseen on tähän mennessä kuollut 136 ihmistä Espanjassa.

Pääministeri Pedro Sanchezin on määrä puhua ylimääräisessä hallituksen kokouksessa kello 17 Suomen aikaa. Hänen odotetaan tuolloin ilmoittavan poikkeustilasta sekä uusista liikkumisrajoituksista.

Koronatartuntojen määrä Espanjassa on kymmenkertaistunut vajaassa viikossa. Tilanne on pahin maan pääkaupungin Madridin ympäristössä, missä on raportoitu liki 3 000 tartuntaa. Madridin viranomaiset ovat muun muassa määränneet kaikki sellaiset liikkeet suljettaviksi, joiden toiminta ei ole välttämätöntä.

El Pais -sanomalehden mukaan Espanja kielsi myös lauantai-iltapäivällä kaiken muun paitsi välttämättömän liikkumisen. Muun muassa töissä käynti ja ruoan ostaminen ovat yhä sallittua, mutta muu liikkuminen kielletään.

Britanniassa todettu yli tuhat tartuntaa

Britanniassa on vahvistettu tänään 342 uutta koronavirustartuntaa, kertovat maan terveysviranomaiset.

Uusien tapausten myötä tartuntojen määrä nousee yli tuhanteen. Vahvistettuja tartuntoja on todettu maassa nyt 1 140.

Lisäksi kymmenen ihmisen on kerrottu kuolleen tänään virukseen. Tähän mennessä 21 ihmistä on menehtynyt viruksen aiheuttamaan tautiin Britanniassa.

Pääministeri Boris Johnsonin mukaan Britannia valmistautuu kieltämään joukkokokoontumiset. Lisäksi maa valmistelee poikkeustilan käyttöönottoa tulevalla viikolla.

Johnsonia on viime aikoina kritisoitu Britanniassa liian kevyestä suhtautumisesta koronavirukseen.

Ruotsissa tähän mennessä todettu pitkälti yli 800 koronavirustartuntaa

Ruotsissa toinen ihminen on kuollut koronavirukseen. Menehtynyt on 85-vuotias nainen, jolla oli jo entuudestaan muita sairauksia. Nainen kuoli Sahlgrenskan sairaalassa Göteborgissa.

Yksityisyyden suojan vuoksi Sahlgrenskan sairaalan edustaja Karin Markhede ei voinut kertoa, miten ja mistä nainen oli saanut viruksen.

Ruotsissa on tähän mennessä todettu pitkälti yli 800 koronavirustartuntaa.

Iranissa liki sata uutta koronakuolemaa, uusia tartuntoja liki 1 400

Iranin mukaan maassa on tilastoitu 97 uuttaa koronaviruskuolemaa. Virukseen on tähän mennessä kuollut jo pitkälti yli 600 ihmistä Iranissa.

Maan terveysministerin mukaan uusia tartuntoja on vuorokauden aikana löydetty liki 1 400. Yhteensä Iranista on löydetty jo vajaat 12 800 tartuntaa.

Norja käännyttää ilman karanteenipaikkaa olevia ihmisiä takaisin Oslon lentokentältä

Norja käännyttää ihmisiä takaisin Oslon kansainväliseltä lentoasemalta Gardemoenilta, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK . Viranomaiset käännyttävät kaikki Pohjoismaiden ulkopuolelta tulevat matkustajat, jos heillä ei ole paikkaa, jossa he voivat olla karanteenissa kaksi viikkoa.

Ilman karanteenipaikkaa olevien matkustajien on palattava kotiin lentämällä.

NRK:n mukaan Gardemoenille tuli lauantaiaamuna kaksi lentokonetta, joiden matkustajista valtaosa, 85 prosenttia, oli norjalaisia. He kaikki joutuvat paluunsa jälkeen karanteeniin 14 päiväksi.

– Hotellissa on kolme ihmistä, koska heille ei ole karanteenitilaa, sanoi Ullensakerin kunnan viestintäpäällikkö Siri Wolland. Matkarajoitusten toimeenpano kuuluu Ullensakerin kunnalle, jonka alueella kenttä on.

Oslon kentän karanteenista kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Venäjä sulkee maarajansa Puolaan ja Norjaan

Venäjä sulkee maarajansa Puolaan ja Norjaan ulkomaalaisilta koronaviruksen vuoksi, kertoo maan pääministeri. Venäjällä on toistaiseksi kerrottu 45 koronavirustartunnasta.

Eniten tartuntoja on todettu Moskovassa. Suurin osa tartunnoista on kytköksissä Italiasta palanneisiin matkailijoihin.

---

Lähteenä myös AFP ja TT.

Kommentoi