Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volvo kutsuu yli 700 000 autoa korjattavaksi hätäjarrujärjestelmän vian takia

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo kutsui perjantaina 736 000 autoa korjattavaksi hätäjarrujärjestelmän vian takia. Volvon mukaan autojen hätäjarrujärjestelmä ei ole toiminut kunnolla tietyissä olosuhteissa.

Ongelma koskee yhdeksän eri mallin Volvoja, jotka on valmistettu tammikuun 2019 ja maaliskuun 2020 välillä. Mallit ovat S60, V60, V60CC, S90, V90 ja V90CC sekä XC40, XC60 ja XC90.

Korjattavaksi kutsuttavista autoista 66 000 on Ruotsissa, Volvon tiedottaja sanoo Göteborgs-Postenille .

Volvo painottaa, että tietoon ei ole tullut jarruvikaan liittyviä onnettomuuksia.

Volvon mukaan hätäjarrujärjestelmä ei välttämättä toimi suunnitellusti tietyissä tilanteissa tai lämpötiloissa. Volvo kuitenkin sanoo, ettei ongelma koske autojen varsinaista jarrujärjestelmää, joten yhtiön mukaan autot ovat turvallisia.

Volvon mukaan autonomistajat saavat kirjeen, jossa heitä pyydetään ottamaan yhteyttä Volvon jälleenmyyjään. Jarruvian korjaus on autonomistajille maksuton.

Ruotsalaismedian mukaan ongelma havaittiin ennen joulua tanskalaisen autoalan järjestön FDM:n tekemissä XC60-mallin testeissä.