Journalisti: Intialaislehti julkaisi pääministeri Marinin haastattelun, jota tämä ei ole antanut

DB Postin jutussa toimittaja kertoo jopa käyneensä Helsingissä haastattelemassa pääministeri Sanna Marinia (sd.). Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Laajalevikkinen intialaislehti on julkaissut pääministeri Sanna Marinin (sd.) erikoishaastattelun, jota tämä ei koskaan antanut, kertoo Journalisti -lehti. Haastattelussa Marinin kerrotaan sanoneen muun muassa, että Intiassa on mahtavaa potentiaalia.

DB Postin jutussa toimittaja kertoo jopa käyneensä Helsingissä haastattelemassa pääministeriä. Se on tehty kysymys-vastaus-muotoon. Lehti mainostaa saaneensa haastattelun yksinoikeudella.

Haastattelu on julkaistu eilen, ja se huomattiin samana päivänä Marinin esikunnassa. Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo olevansa tapauksesta hämmästynyt.

– Törkeää, Intialaista lehteä on huijattu. Kai me nyt tiedämme, jos Helsingissä käy joku haastattelemassa pääministeriä, Anttikoski sanoo Journalistissa.

Anttikosken mukaan DB Postista on kerrottu, että juttua oli tarjonnut freelancer.

DB Postin toimituksen edustaja vahvistaa Journalistille saaneensa valtioneuvoston kanslian korjauspyynnön ja vakuuttaa, että lehti korjaa asian ylihuomiseen mennessä.

Kommentoi