Erittäin huonoa ajokeliä luvassa etelän iltapäiväruuhkiin – Finnair peruu lentoja huonon sään vuoksi

Ilmatieteen laitoksen mukaan etelästä leviää aamulla laajempi räntä- ja lumisateiden alue, joka huonontaa päivän edetessä ajokeliä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Lumipyry ja sohjoiset tiet vaikeuttavat liikennettä tänään suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Erittäin huonoa ajokeliä on odotettavissa Uudellemaalle, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan. Varoitukset ovat näillä näkymin voimassa koko päivän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan etelästä leviää aamulla laajempi räntä- ja lumisateiden alue. Erityisesti iltapäiväruuhkassa on syytä varautua huonoon keliin.

Ennusteen mukaan pohjoisessa jatkuu tänään laajoilla alueilla varsin selkeä ja poutainen sää, joskin yöstä alkaen lumisateita leviää myös pohjoiseen.

Maan etelä- ja keskiosiin luvataan tänään myös voimakasta puuskaista itätuulta. Eteläisillä ja läntisillä merialueilla varoitetaan kovasta tuulesta aamusta alkaen.

Lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut peruvansa useita Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähteviä kotimaan ja Euroopan lentojaan keskiviikkona sääolosuhteiden vuoksi. Yhtiön mukaan ennustetut sateet sekä kova tuuli rajoittavat liikennettä ja vaikeuttavat toimintoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Jo eilen ilmoitettiin yhteensä 14 lennon perumisesta. Yhtiön mukaan myös lentojen viivästykset ovat mahdollisia.

Kommentoi