Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australia ja Thaimaa kertoivat ensimmäisistä koronaviruksen uhreista – virus jatkanut leviämistään uusiin maihin

Thaimaassa on vahvistettu ensimmäinen koronaviruskuolema, kertoo Guardian . Maan viranomaisten mukaan virukseen kuollut oli 35-vuotias mies, jolla oli myös todettu dengue-kuumetauti.

Aiemmin tänään myös Australia raportoi ensimmäisestä kuolemantapauksesta. Kyseessä oli 78-vuotias mies, joka oli ollut Japanissa karanteeniin joutuneella Diamond Princess -risteilijällä. Hän kuoli sunnuntaina sairaalassa Perthissä Länsi-Australiassa. Miehen 79-vuotias vaimo on myös saanut tartunnan ja on yhä sairaalassa.

Lauantaina Yhdysvallat kertoi ensimmäisestä varmistuneesta koronakuolemasta. Aiemmin kerrottiin, että tautiin kuoli viisissäkymmenissä oleva nainen. Tuoreiden tietojen mukaan kyseessä oli kuitenkin mies.

Euroopassa virus on saavuttanut jälleen uusia maita. Irlanti ja Luxemburg kertoivat lauantaina ensimmäisistä koronavirustartunnoistaan. Molemmissa tapauksissa tartunnan saanut oli palannut Italiasta.

Virus on koetellut Euroopassa pahiten juuri Italiaa, jossa 29 ihmistä on kuollut ja yli tuhat saanut tartunnan.

Myös Thaimaassa koronakuolema

Thaimaassa on vahvistettu maan ensimmäinen koronaviruskuolema, kertoo Guardian . Maan viranomaisten mukaan virukseen kuollut oli 35-vuotias mies, jolla oli myös todettu dengue-kuumetauti.

Lauantaina Yhdysvallat kertoi ensimmäisestä varmistuneesta koronakuolemasta. Aiemmin kerrottiin, että tautiin kuoli viisissäkymmenissä oleva nainen. Tuoreiden tietojen mukaan kyseessä oli kuitenkin mies.

Etelä-Korea on kertonut 376 uudesta tartuntatapauksesta. Tartunnan saaneita on 3 526, mikä on eniten Kiinan ulkopuolella.

Lähes 90 prosenttia tartunnoista on Daegun kaupungissa, joka on ollut Etelä-Korean suurin tartuntakeskittymä. Tartuntojen määrän odotetaan kasvavan, sillä terveysviranomaiset aikovat tutkia yli 260 000 Daegussa toimivan uskonnollisen yhteisön Shincheonjin jäsentä viruksen varalta. Noin puolella maan tartunnoista on jonkinlainen yhteys Shincheonjiin.

Daegu on Etelä-Korean neljänneksi suurin kaupunki, ja siellä on yli 2,5 miljoonaa asukasta. Kaupungin kadut ovat olleet suurelta osin autioina päiväkausia lukuun ottamatta jonoja, joita on syntynyt hengityssuojaimia myyvien kauppojen oville.

Viranomaisten mukaan Daeguun ei olla julistamassa samanlaista eristystä, joka pantiin pystyyn Kiinassa viruskriisin keskiössä olevaan Wuhanin kaupunkiin.

Meksikossa on todettu maan neljäs koronatartunta. Tartunta todettiin 20-vuotiaalla naisella, joka oli hiljattain käynyt Milanossa Italiassa. Terveysviranomaisten mukaan naisella ei ole oireita, vaikka hän on saanut tartunnan.

Etelä-Afrikka aikoo evakuoida yli 150 kansalaistaan Wuhani sta

Etelä-Afrikka aikoo lähipäivinä evakuoida yli 150 kansalaistaan Kiinassa viruskriisin keskiössä olevasta Wuhanin kaupungista, kertoo Etelä-Afrikan terveysministeri Zweli Mkhize. Päätös kansalaisten lennättämisestä kotiin tehtiin sen jälkeen, kun Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa ohjeisti torstaina, että kotiin haluavat eteläafrikkalaiset pitää saada pois Kiinasta.

– Presidentti pyysi meitä aloittamaan prosessin välittömästi, terveysministeri sanoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Hänen mukaansa Wuhanissa on 201 eteläafrikkalaista, joista 151 on ilmoittanut haluavansa palata kotimaahansa. Evakuoitavat asetetaan kotimaassaan 21 päiväksi karanteeniin.

Evakuointioperaation toteuttaa maan armeija.

Saharan eteläpuolinen Afrikka on pitkälti säästynyt koronavirukselta. Nigeriassa kuitenkin todettiin perjantaina tartuntatapaus. Maan terveysministeriön mukaan tauti todettiin Italian kansalaisella, joka palasi Milanosta aiemmin tällä viikolla.

Koronavirusta on levinnyt jo yli 60 maahan. Kuolonuhreja on lähes 3 000 ja tartuntoja arviolta 87 000. YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO nosti perjantaina koronaviruksen leviämisen globaalia riskiluokitusta. Riski on nyt hyvin korkea.