Vantaalaiskoulussa todettiin keuhkotuberkuloositapaus, koulutyö jatkuu normaalisti

Vantaalla Peltolan koulussa on yhdellä ihmisellä todettu keuhkotuberkuloosi, kaupunki kertoo nettisivuillaan . Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö sai asiasta tiedon hiihtoloman aikana.

Tuberkuloosille altistuneet on kartoitettu yhteistyössä koulun kanssa, ja heidät ohjataan tutkimuksiin mahdollisen tuberkuloositartunnan selvittämiseksi. Asia koskee osaa 7.-luokkalaisista. Koulussa ei ole enää kaupungin mukaan tartunnan vaaraa.

Koulutyö jatkuu normaalisti.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Iltalehti .

Suomessa tuberkuloositapaukset vähentyneet tasaisesti

Tuberkuloosi ei tartu helposti, eivätkä kaikki tuberkuloosiin sairastuneet tartuta tautia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan tuberkuloosille altistuneista vain noin kolmasosa saa tartunnan.

Keuhkotuberkuloosin oireena on pitkittyvä, jopa kuukausia kestävä yskä ja limainen yskös. Tuberkuloosia hoidetaan useilla lääkkeillä, ja hoito kestää vähintään kuusi kuukautta. Huolellisesti toteutettuna hoito on yleensä tehokasta.

Suomessa tuberkuloositapausten määrä on vähentynyt tasaisesti. Vuonna 2018 Suomessa todettiin 226 uutta tuberkuloositapausta, THL kertoo.

Lapsen sairastuminen tuberkuloosiin on nykyään Suomessa hyvin harvinaista. THL:n mukaan tuberkuloosi todetaan vuosittain vain muutamilla alle 15-vuotiailla lapsilla.

Vantaan kaupunki ei tiedottanut, onko koulun tuberkuloosipotilas oppilas vai henkilökuntaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut