Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää ihmiskauppaa – kahden miehen epäillään pakottaneen naisen myymään seksiä

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää ihmiskauppaa. Kahden miehen epäillään pakottaneen naista seksin myyntiin ja pahoinpidelleen tätä viime vuonna.

Epäillyt ovat vangittuina.

Nainen oli viime keväänä tutustunut Suomessa 33-vuotiaaseen mieheen, mutta palannut loppukesästä kotimaahansa. Mies oli kuitenkin houkutellut naisen palaamaan Suomeen ja luvannut tälle töitä sekä maksanut naisen lentolipun.

Nainen oli tullut Suomeen syyskuussa ja mennyt lentokentältä miehen asunnolle, jossa hän tapasi toisen epäillyn, 35-vuotiaan miehen. Esitutkinnassa ilmeni, että miehet olivat vuokranneet hotellihuoneen Helsingistä ja julkaisseet netissä seksinmyynti-ilmoituksen. Nainen työskenteli hotellissa muutaman päivän, ja miehet ottivat naisen ansaitsemat rahat itselleen.

Hotellissa viettämänsä ajan jälkeen nainen oli palannut miesten asunnolle, koska hänellä ei ollut rahaa eikä mitään paikkaa, jonne mennä. Nainen on kertonut miesten vaatineen häntä jatkamaan seksin myymistä rahan vuoksi.

Lokakuun lopulla nainen oli ilmoittanut, ettei halua enää jatkaa toimintaa. Hän on kertonut yrittäneensä poistua asunnosta, mutta epäillyt olivat estäneet ja pahoinpidelleet häntä.

Miehet olivat ehdottaneet, että nainen maksaisi vapautumisestaan tuhat euroa. Hän oli paennut asunnosta miesten nukkuessa.

Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja siirtymässä syyttäjälle.