Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Valko-Venäjä otti kiinni venäläismiehen, joka oli joutunut viranomaisten syyniin tyttärensä Ukraina-aiheisen piirroksen myötä

Valko-Venäjällä on otettu kiinni venäläismies, joka joutui Venäjällä viranomaisten tähtäimeen tyttärensä piirtämän Ukraina-aiheisen piirroksen seurauksena.

Hänen nykyisellään 13-vuotias tyttärensä oli piirtänyt viime vuonna koulussa kuvan, jossa ohjukset lentävät kohti naista ja lasta, joiden viereen oli piirrettynä Ukrainan lippu. Ohjusten rinnalla kuvassa oli puolestaan Venäjän lippu.

Koulun rehtori oli ilmoittanut kuvasta poliisille, ja tytön isää vastaan oli myöhemmin aloitettu rikostutkinta. Isän oli väitetty kritisoineen sosiaalisessa mediassa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Tiistaina 54-vuotias yksinhuoltajaisä, Aleksei Moskaljov sai Venäjällä kahden vuoden vankeustuomion maan asevoimien häpäisemisestä. Mies ei kuitenkaan ollut itse paikalla, sillä hän oli ehtinyt paeta kotiarestista ennen tuomion lukemista.

– Moskaljov on otettu kiinni -- Venäjän poliisin pyynnön seurauksena, Valko-Venäjän sisäministeriön edustaja sanoi torstaina venäläisuutistoimistojen mukaan.

Ministeriön edustajan mukaan miestä pidetään parhaillaan Valko-Venäjällä.

Tytär vietiin isältään rangaistuksena

Mies on ollut erossa tyttärestään jo maaliskuun alkupuolelta lähtien. Tuolloin tyttö vietiin alaikäisille tarkoitettuun "kuntoutuskeskukseen", eikä kaksikon ole sittemmin annettu nähdä toisiaan.

Hänet erotettiin isästään rangaistuksena, sillä isän oli katsottu kritisoineen maan hallintoa. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu nykypäivän Venäjällä.

Moskaljovin asianajajan mukaan on vaikea ennustaa, mitä tytölle seuraavaksi tapahtuu.

Huhtikuun alkupuolella on määrä alkaa erillinen oikeudenkäynti, jossa Moskaljov voi menettää vanhemman oikeutensa.

Kremlin edustaja Dmitri Peskov on puolustanut Moskaljovin tuomiota ja kuvaillut isän tapaa kasvattaa huonoksi. Sosiaalisessa mediassa julkaistussa kirjeessä Moskaljovin tytär sen sijaan kuvailee isänsä olevan maailman rohkein henkilö.

Venäläisen ihmisoikeusjärjestö Memorialin mukaan Moskaljov on poliittinen vanki ja tapauksella yritetään pelotella sodan vastustajia. Viranomaiset ovat kieltäneet Memorialin toiminnan Venäjällä.