Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnansovittelija antoi kolmannen sovintoehdotuksen siivoojien ja kiinteistönhoitajien työriidan ratkaisemiseksi – osapuolten vastaukset huomenna, lakko uhkaa torstaina

Valtakunnansovittelija on antanut kolmannen sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualaa koskevassa työriidassa, valtakunnansovittelija kertoo Twitterissä.

Työriidan osapuolet Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ry antavat vastauksensa ehdotukseen huomenna kello 11.

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko on alkamassa torstaina, elleivät osapuolet pääse sitä ennen ratkaisuun.

Kolme vuorokautta kestävän lakon piiriin kuuluisi noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

Työriidan aikana on järjestetty jo kaksi aiempaa lakkoa viime viikkoina.

PAMin hallitus julisti eilen SOL Palvelut Oy:n ja SOL Kiinteistöpalvelut Oy:n hakusaartoon.

– SOL on toiminut poikkeuksellisen asiattomasti painostaessaan työntekijöitään lakonalaiseen työhön. Painostusta on kohdistettu erityisesti maahanmuuttajataustaisiin työntekijöihin. Emme voi katsoa toimettomana SOLin toimintaa. Siksi PAM julistaa hakusaarron yritykseen, joka ei kunnioita työntekijöiden laillisia oikeuksia, sanoi PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne tiedotteessa.

Hakusaarto alkoi maanantaina ja on voimassa siihen saakka, kunnes saarron päättämisestä on erikseen sovittu.

Hakusaarto tarkoittaa sitä, että PAMin jäsenten ei pidä hakeutua töihin SOLiin ja samalla kehotetaan myös muita välttämään yrityksen avoimia tehtäviä. Lisäksi työvoimaa välittävien tahojen toivotaan pidättäytyvän työntekijöiden värväämistä SOLiin.