Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustajat Joonas Könttä ja Tom Packalén kertovat joutuneensa tönityiksi ollessaan vaalikampanjoimassa – "Tönäisi rintaan kahdella kädellä"

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä kertoo Twitterissä, että häntä tönittiin hänen ollessaan vaalikampanjoimassa Jyväskylässä maanantaina.

Köntän mukaan häntä tönittiin kampanjoidessa nyt ensimmäistä kertaa hänen uransa aikana. Köntän mukaan tilanteessa ei käynyt mitään vakavampaa.

– Tuli soittamaan suuta ja haukkumaan minua ja kertoi, että olen häpeäksi Jyväskylälle. Sitten tönäisi rintaan kahdella kädellä, sanoo Könttä STT:lle.

– Ei tullut mitään vammoja, vähän horjahdin, ei sen kummempaa.

Köntän mukaan tilanteen nähnyt vartija kertoi soittaneensa paikalle poliisin. Könttä itse ei ollut maanantai-iltapäivään mennessä ollut yhteydessä poliisiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Myös perussuomalaisten edustajaa häiriköitiin

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kertoi maanantaina Facebookissa joutuneensa häiriköidyksi. Packalén oli vaalikampanjoimassa Helsingin Malmilla.

Packalénin mukaan häirikkö häiritsi ensin kampanjatyöntekijää, minkä lisäksi hän oli Packalénin mukaan estänyt ihmisiä ottamasta esitteitä ja haastoi riitaa.

– Menin siihen väliin, ja hän alkoi häiriköimään minuakin. Tuli iholle ja töni, sanoo Packalén STT:lle.

Packalénin mukaan häirikkö uhkasi lyödäkin, mutta ei sitä kuitenkaan tehnyt. Packalénin mukaan tilanteesta ei aiheutunut kenellekään vammoja. Vartijat tulivat hänen mukaansa paikalle ja ottivat häirikön sivuun.

Packalénin mukaan tilanteesta on kirjattu rikosilmoitus.

Poliitikkojen kimppuun käymiset tuomitaan

Viikonloppuna kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) joutui hyökkäyksen kohteeksi Helsingin Itäkeskuksessa. Zyskowicz oli Itäkeskuksen metroasemalla odottamassa Vuosaareen menevää metroa, kun Zyskowiczin mukaan aggressiivinen mies uhkasi tappaa hänet ja työntää metron alle.

Zyskowicz kertoi, että uhkailujen jälkeen mies huitaisi kädellä päin hänen kasvojaan. Zyskowiczin mukaan mies jatkoi solvausten esittämistä ja huusi esimerkiksi Natosta sekä juutalaisista. Tämän jälkeen mies kääntyi ja juoksi kansanedustajaa kohti.

Vartijat ottivat Zyskowiczin mukaan hyökkääjän kiinni. Julkisuudessa olleista videoista myös näkyi, kuinka poliisit taluttivat miehen poliisiautoon.

Suomen poliittinen johto tuomitsi jyrkästi Zyskowiczin kimppuun käymisen. Esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö kommentoi tapausta Twitterissä raukkamaiseksi hyökkäykseksi.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi, että hyökkäys ehdokasta kohtaan on hyökkäys demokratiaa kohtaan.