Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Bloomberg: Sveitsiläispankeilta UBS:ltä ja Credit Suisselta vaaditaan selvitystä – epäillään auttaneen pakotteiden kiertämisessä

Yhdysvaltain oikeusministeriö selvittää, ovatko sveitsiläispankkien UBS:n ja Credit Suissen työntekijät auttaneet pakotelistattuja venäläisiä oligarkkeja kiertämään Yhdysvaltain määräämiä talouspakotteita.

Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg lähteisiinsä nojaten. Bloombergin mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö on lähettänyt selvityspyyntöjä myös yhdysvaltalaispankeille.

Pyynnöissä Yhdysvaltain viranomaiset ovat pyytäneet pankeilta selvitystä siitä, ketkä pankkien työntekijät hoitivat sittemmin pakotelistalle päätyneiden Venäjän kansalaisten asioita ja miten näiden asiakkaiden taustoja on pankissa selvitetty viime vuosina.

Selvityspyynnöt lähetettiin ennen kuin UBS ilmoitti ostavansa kriisiin ajautuneen kilpailijansa Credit Suissen aiemmin maaliskuussa, uutistoimisto kertoo. UBS ja Credit Suisse eivät kommentoineet asiaa Bloombergille.

Pakotevälttelyn auttamisesta nostettu syytteitä

Euroopan unionin tavoin Yhdysvallat on asettanut talouspakotteita usealle Venäjän hallintoon kytkeytyvälle ihmiselle Ukrainan sodan vuoksi. Sittemmin myös Yhdysvalloissa on tullut ilmi tapauksia, joissa viranomaiset epäilevät ihmisiä siitä, että he ovat auttaneet oligarkkeja pakotteiden kierrossa.

Bloomberg kertoo, että yhtä englantilaista liikemiestä ja yhtä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n työntekijää vastaan on jo nostettu syytteitä siitä, että heidän epäillään auttaneen oligarkki Oleg Deripaskaa pakotteiden välttelyssä.