Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan pääministeri tuomitsi mielenosoitusten väkivaltaisuudet, lähes 150 poliisia loukkaantunut ja yli 170 ihmistä pidätetty

Ranskan pääministeri Elisabeth Borne on tuominnut Ranskan torstaiset väkivaltaisuudet presidentti Emmanuel Macronin eläkeuudistusta vastustavissa mielenosoituksissa.

Borne kirjoitti Twitterissä, että ihmisillä on oikeus osoittaa mieltä ja tehdä erimielisyys selväksi. Nyt nähtyjä väkivaltaisuuksia ja tuhoamista ei sen sijaan hänen mukaansa voi hyväksyä.

Ammattiliitot ovat vaatineet jälleen rauhanomaisia mielenosoituksia.

– Meidän on pidettävä julkinen mielipide puolellamme loppuun asti, CFDT-ammattiliiton johtaja Laurent Berger sanoi.

Mielenosoitukset saivat torstaina lisäpontta Macronin keskiviikkoisesta tv-puheesta, jossa presidentti kieltäytyi perääntymästä uudistuksesta.

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasuja ja pamppuja hajottaakseen mielenosoitukset. Osa mielenosoittajista sytytti kaduilla jätekasoja palamaan.

Viranomaisten ja ammattiliittojen luvut mielenosoittajista ristiriitaisia

Sisäministeri Gerald Darmanin mukaan eri puolilla Ranskaa on lähes 150 poliisia loukkaantunut ja ainakin 172 ihmistä on pidätetty, joista 72 Pariisissa. Darmanin mukaan Pariisissa sytytettiin noin 140 tulipaloa mielenosoitusten yhteydessä.

Sisäministeriön mukaan yli miljoona ihmistä osallistui mielenosoituksiin ympäri Ranskaa, joista lähes 120 000 pääkaupunki Pariisissa. Se on suurin määrä mielenosoittajia Pariisissa sitten tammikuun, jolloin mielenosoitukset eläkeuudistusta vastaan alkoivat. Hallituksen mukaan 7. maaliskuuta oli 1,28 miljoonaa ihmistä osoittamassa mieltä.

Ammattiliittojen mukaan torstaina olisi ollut 3,5 miljoonaa ihmistä osoittamassa mieltä ympäri Ranskaa, joista 800 000 Pariisissa.