Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovio lopetti keskustelut yhtiötä havitelleen israelilaisen Playtikan kanssa

Mobiilipelejä kehittävän suomalaisen Rovion keskustelut ostajakandidaatti Playtikan kanssa ovat päättyneet. Rovio kertoo jatkavansa keskusteluja eräiden muiden tahojen kanssa.

Israelilainen peliyhtiö Playtika teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta 9,05 euron osakekohtaiseen hintaan. Ostotarjouksen arvo oli runsaat 680 miljoonaa euroa.

Angry Birds -peleistä tunnettu Rovio aloitti helmikuussa strategisen selvityksen, jonka osana yhtiö on käynyt alustavia keskusteluja Playtikan ja muiden tahojen kanssa.

Rovion mukaan ei ole mitään varmuutta siitä, että strateginen selvitys ja alustavat keskustelut johtavat ostotarjoukseen tai muuhun transaktioon. Yhtiö sanoo julkistavansa lisätietoja "asianmukaisena hetkenä".

Tänään puolen päivän aikaan Rovion osakkeesta maksettiin noin 7,70 euroa Helsingin pörssissä. Osake oli noin kahden prosentin laskussa.

Rovion osakekurssi oli silti edelleen selvästi korkeampi kuin ennen Playtikan tammikuussa tekemää ostotarjousta. Vuodenvaihteessa osakkeen hinta pyöri kuuden euron paikkeilla.

Analyysiyhtiö Inderes oli helmikuussa arvioinut, ettei Playtikan tekemä ostotarjous olisi riittävä. Inderesin analyytikko Atte Riikola perusteli näkemystä muun muassa Playtikan kyseenalaisella maineella.

Riikola kuitenkin sanoi, että Rovion voisi olla vaikea sivuuttaa jonkin "pehmeämmän" ostajan, kuten Disneyn tai Netflixin, tekemää korkeampaa tarjousta.

Nordea puolestaan arvioi helmikuussa, että Playtikan ohella Roviosta voisivat olla kiinnostuneita esimerkiksi EA, Take-Two, Sony, Netflix tai Disney.

Myös Nordea kertoi pitävänsä Rovion myyntiä Playtikalle epätodennäköisenä, kun huomioidaan Playtikan kyseenalainen maine ostajana ja sen aiemmat suomalaisten peliyhtiöiden yritysostot.

Ostanut suomalaisia pelifirmoja

Playtika on aiemmin ostanut suomalaiset peliyhtiöt Reworksin ja Seriouslyn. Toissa vuonna kerrottiin, että Playtika osti 80 prosenttia Reworksin osakkeista 400 miljoonalla dollarilla. Reworksin myynti Israeliin nosti yhtiön perustajat kärjen tuntumaan vuoden 2021 suurituloisimpien listalla Suomessa.

Vuonna 2019 Playtika osti Seriouslyn, joka tunnetaan ötökkäpeli Best Fiendsistä. Helsingin Sanomien mukaan Playtika päätti sulkea Seriouslyn pelistudion alle kolme vuotta yrityskaupan jälkeen. HS:n mukaan yhtiöllä oli Helsingissä 124 työntekijää, jotka irtisanottiin viime syksynä.