Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa viime kesänä – käräjäkäsittely määrättiin kokonaan salaiseksi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina käsittely jutussa, jossa äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa. Poika oli tapahtuma-aikaan viisivuotias.

Käsittelyn aluksi oikeuden puheenjohtaja Tuuli Willgren määräsi, että asia käsitellään kokonaan suljetuin ovin. Puheenjohtajan mukaan jutun aineisto on niin laajasti arkaluontoista ja yksityiselämään liittyvää, ettei asian käsittely edes osin julkisesti ole mahdollista.

Epäilty tapon yritys tapahtui 21. kesäkuuta viime vuonna. Sosiaaliviranomaiset olivat menossa tarkastuskäynnille perheen kotiin, kun he näkivät asunnon ikkunasta äidin pahoinpitelevän poikaa. He soittivat hätäkeskukseen. Tilanne loppui vasta, kun poliisi rikkoi asunnon ikkunan ja otti lapsen turvaan.

Syytetty 35-vuotias nainen saapui käräjäkäsittelyyn asianajajansa ja tulkin kanssa. Oikeuden käytävällä nainen istui pipo, huppu ja kasvomaski päässään ja kasvot käännettynä seinään päin, kun paikalle kerääntynyt media otti hänestä kuvia.

Naiselle on tehty mielentilatutkimus esitutkinnan aikana.

Poika sai pahoinpitelyn seurauksena vakavia vammoja ja vietiin sairaalahoitoon. Myöhemmin poliisi kertoi, että lapsi oli toipunut vammoistaan hyvin.

Poliisi tiedotti vasta lokakuussa, että äitiä oli päästy kuulemaan ensimmäistä kertaa.

– Kuulusteluissa epäilty on kertonut, että hänellä ei ole kesäkuun tapahtumista mitään muistikuvia, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi kertoi tuolloin.