Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

KKO alensi yli puoli miljoonaa kavaltaneen pankkityöntekijän tuomiota – työntekijä tunnusti ja kertoi teoistaan yksityiskohtaisesti

Korkein oikeus (KKO) päätti maanantaina alentaa yli puoli miljoonaa euroa kavaltaneen pankkityöntekijän tuomiota kahdella kuukaudella.

Pankissa työskennellyt mies siirsi vuodenvaihteessa 2019–2020 tekaistujen lainahakemusten avulla itselleen yli 580 000 euroa. Hänet tuomittiin muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

KKO perusteli rangaistuksen lieventämistä sillä, että mies tunnusti tekonsa heti niiden tultua ilmi ja edesauttoi asian selvittämistä kertomalla teoistaan yksityiskohtaisesti.

Vaasan hovioikeus oli aiemmin tuominnut miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. KKO:ssa tuomittu vaati, että rangaistusta alennetaan ja se lievennetään ehdolliseksi vankeudeksi.

KKO ei katsonut tarpeelliseksi muilta osin muuttaa Niko Petteri Rajamäen, 33, tuomiota. Sen mukaan tuomitun ensikertalaisuutta ja hänen vetoamiaan muita seikkoja ei voitu pitää riittävinä perusteina ehdolliselle rangaistukselle, sillä oikeuden mukaan rikokset olivat vahingollisia ja niissä ilmeni suunnitelmallisuutta.