Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Presidentti Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Washingtonissa – keskustelivat Suomen Nato-prosessista ja maiden tuesta Ukrainalle

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut tänään Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Valkoisessa talossa. Presidentit keskustelivat tapaamisessa ajankohtaisesta tilanteesta, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

Mahdollisuus tapaamiseen Bidenin kanssa avautui Niinistön Washingtonin-vierailun yhteydessä. Aloite tapaamiseen tuli Valkoisesta talosta.

Biden kertoi Twitterissä piipahtaneensa Niinistön ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Jake Sullivanin tapaamisessa.

– Tein selväksi tukeni Suomen ja Ruotsin pikaiselle liittymiselle Natoon, ja presidentti Niinistö ja minä keskustelimme siitä, että olemme edelleen sitoutuneita tukemaan Ukrainaa, Biden kirjoitti.

Niinistö puolestaan tviittasi käyneensä hyvän ja tärkeän keskustelun Bidenin kanssa.

– Kiitin häntä johtajuudesta ja vahvasta tuesta Suomelle Nato-prosessissamme. Keskustelimme myös tuestamme Ukrainalle, Niinistö sanoi.

Bidenin tapaamisen jälkeen Niinistö tapasi Yhdysvaltain kongressitalo Capitolissa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Bob Menendezin yhdessä Suomen Yhdysvaltain-suurlähettilään Mikko Hautalan kanssa. Niinistö kertoi Twitterissä käyneensä Menendezin kanssa hyvän keskustelun Ukrainasta, turvallisuudesta ja Natosta.

Niinistön on määrä tavata kongressissa myös edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthy.