Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Israelin ilmaisku pysäytti Syyriassa lennot Aleppon lentokentällä – avustuslennot joudutaan ohjaamaan muille kentille

Israel teki ilmaiskun Syyriaan Aleppon lentokentälle viime yönä, kertoo Syyrian valtion uutistoimisto Sana.

Kukaan ei tiettävästi kuollut, mutta isku aiheutti huomattavaa tuhoa kentälle, joka on ollut merkittävässä roolissa avustustarvikkeiden tuonnissa Luoteis-Syyrian maanjäristysalueelle. Syyrian liikenneministeriön mukaan kenttää ei voida avata uudelleen lentoliikenteelle ennen kuin vauriot on saatu korjattua.

Helmikuun tuhoisien maanjäristysten jälkeen Syyrian hallituksen hallitsemille alueille on toimitettu apua suoraan lentoteitse Damaskoksen, Aleppon ja Latakian lentokentille yli paristakymmenestä maasta.

Yli 80 avustuslentoa ehti saapua Aleppon lentokentälle viimeisen kuukauden aikana, liikenneministeriön virkamies Suleiman Khalil kertoi uutistoimisto AFP:lle. Lennot joudutaan nyt toistaiseksi ohjaamaan Damaskoksen ja Latakian lentokentille.

Israel on tehnyt vuosien mittaan useita ilmaiskuja Syyriaan, mutta useimmiten kohteena ovat olleet Syyrian armeijan sekä Syyrian liittolaisten Iranin ja libanonilaisen Hizbollahin joukot.

Helmikuussa ainakin 15 ihmistä kuoli asuintaloihin osuneessa Israelin ohjusiskussa Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa. Kyse oli uhrimäärältään tuhoisimmasta Israelin iskusta Damaskokseen.