Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan liittokansleri Scholz tapaa presidentti Bidenin Washingtonissa

Saksan liittokansleri Olaf Scholz vierailee tänään Washingtonissa ja tapaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

Johtajien on tarkoitus keskustella muun muassa Ukrainan sodasta, Ukrainalle myönnettävästä tuesta ja Venäjän vastaisista pakotteista. Keskusteluun voi nousta myös Yhdysvaltain kotimarkkinoita suosiva ilmastotukipaketti, joka on herättänyt Euroopassa huolta.

Scholz kävi Valkoisessa talossa viimeksi helmikuun alussa 2022 hieman ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua.

Saksa on lisännyt tukeaan Ukrainalle viime aikoina ja ilmoittanut esimerkiksi saksalaisvalmisteisten Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan.

Torstaina Scholz piti Saksan parlamentissa puheen, jossa hän sanoi Saksan liittolaisineen käyvän Ukrainan kanssa keskusteluja turvatakuista tulevaisuutta ajatellen. Turvatakuisiin sisältyy Scholzin mukaan olettamus siitä, että Ukraina puolustaa itseään sodassa onnistuneesti.

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal kirjoitti viime viikolla, että Saksa, Ranska ja Britannia näkevät Ukrainan ja sotilasliitto Naton lähentymisen keinona kannustaa Ukrainaa rauhanneuvotteluihin Venäjän kanssa.

Scholz tosin sanoi torstain puheessaan, että mikään ei viittaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin olevan tällä hetkellä valmis neuvottelemaan oikeudenmukaisesta rauhasta.