Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Rap-artisti Nipsey Husslen surmasta tuomittu mies vankilaan ainakin 60 vuodeksi

Yhdysvaltalaisen rap-artisti Nipsey Husslen surmasta tuomittu mies joutuu vankilaan ainakin 60 vuodeksi.

Hussle, oikealta nimeltään Ermias Asghedom, ammuttiin kuoliaaksi Los Angelesissa vuonna 2019. Surmasta tuomittu Eric Holder ei ollut kiistänyt surmanneensa Husslea, mutta hänen puolustusasianajajiensa mukaan rikos olisi tehty hetken mielijohteesta.

Viime vuonna valamiehistö kuitenkin katsoi Holderin toimineen harkiten, kun hän ampui Husslea vähintään 10 kertaa kaksikon välillä olleen kiistan jälkeen.

Los Angelesin piirikunnan tuomari tuomitsi Holderin surmasta vähintään 25 vuoden vankeustuomioon, minkä päälle Holder sai vielä toiset 25 vuotta, sillä rikoksessa oli käytetty ampuma-asetta. Lisäksi Holder sai kymmenen vuoden tuomion, koska hän oli ampunut ja haavoittanut kahta muuta tapahtumapaikan läheisyydessä ollutta miestä.

Entistä jengirikollista muisteltiin yhteisön eteen tekemästään työstä

Los Angelesissa Crenshaw'n alueella kasvanut Hussle oli entinen jengirikollinen, joka tuli kuitenkin ennen kuolemaansa tunnetuksi paitsi musiikistaan myös yhteisön eteen tekemästään työstä.

Hussle oli kuollessaan 33-vuotias. Hänen kuolemansa kohahdutti musiikkimaailmaa. Nousevalle tähdelle myönnettiin postuumisti kaksi Grammy-palkintoa ja viime vuonna hän sai tähden Hollywoodin kuuluisalle Walk of Famelle.

Kuukausi Husslen surman jälkeen tuhannet ihmiset kokoontuivat muistotilaisuuteen, jossa artistin muistoa kunnioittivat muun muassa musiikkitähdet Stevie Wonder ja Snoop Dogg. Tilaisuudessa luettiin myös Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman kirjoittama kirje, jossa Obama kuvaili Husslen nähneen rikollisuuden sijaan Crenshaw'n potentiaalin ja yhteisön.

Saavutuksistaan huolimatta Hussle ei ollut päässyt täysin eroon jengimaailmasta, jonka keskellä hän oli varttunut.

Surma tallentui videolle

Holder ja Hussle olivat kuuluneet samaan jengiin. Oikeudenkäynnin aikana syyttäjä John McKinney oli sanonut Husslen kertoneen Holderille huhuista, joiden mukaan Holder olisi vasikoinut. Tämän jälkeen Holder oli lähtenyt paikalta, mutta palannut hetkeä myöhemmin kahden aseen kanssa ja alkanut ampua. Surma tallentui videolle.

Syyttäjän mukaan Holderilla oli ollut aikaa käyttää harkintaa. Puolustuksen mukaan teko oli sen sijaan ollut impulsiivinen, ja asiaa olisi pitänyt käsitellä tappona.

Holderin asianajajan mukaan Holder kärsi mielenterveysongelmista. Holderin kerrottiin myös saaneen tappouhkauksia, ja asianajaja arvioi elämän vankilassa olevan hänelle "helvettiä".

Tuomari sanoi suosittelevansa, että Holder asetettaisiin laitokseen, jossa häntä voidaan auttaa mielenterveysongelmiensa kanssa.