Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Ulkoasiainvaliokunta antanee perjantaina mietintönsä Suomen Nato-jäsenyyttä koskevasta laista

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta antanee perjantaina mietintönsä Suomen Nato-jäsenyyttä koskevasta hallituksen esityksestä. Valiokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kertoi viime viikolla, että ulkoasiainvaliokunnassa on yhteinen näkemys siitä, miten Suomen Nato-lainsäädännön aikataulun kanssa toimitaan.

Tänään valiokunnan aikataulussa on ollut Ruotsin parlamentin ulkoasiainvaliokunnan tapaaminen. Tapaamisen aiheena on Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessi.

Jos Nato-mietintö valmistuu perjantaina, valiokunta pitää siitä tiedotustilaisuuden puolenpäivän aikaan. Eduskunta päättää asiasta mietinnön pohjalta.

Eduskuntapuolueet kävivät perjantaina läpi kantojaan Nato-lainsäädännön aikataulusta eduskunnan puhemies Matti Vanhasen (kesk.) johdolla. Valtaosa eduskuntapuolueista on ollut sitä mieltä, että Suomen kansalliset Nato-prosessit tulisi nuijia läpi eduskunnassa ennen vaalikauden loppua.

Vaikka eduskunta hyväksyisi lain ja presidentti vahvistaisi sen, Suomesta ei voi tulla Naton täysjäsentä ennen kuin kaikki nykyiset jäsenmaat ovat ratifioineet Suomen liittymispöytäkirjan. Turkkia ja Unkaria lukuun ottamatta jäsenmaat ovat ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyden.