Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

HS: Harry Harkimo myöntää yhteistyön venäläisten kanssa olleen virhe

Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo myöntää Helsingin Sanomien haastattelussa, että yhteistyö venäläisten kanssa oli virhe.

– Lähdin yhteistyöhön ennen Krimin valloitusta ja Ukrainan sotaa. Jälkeenpäin katsoen se oli virhe, mutta silloin en ajatellut niin. Kaikki yrityksethän tekivät yhteistyötä venäläisten kanssa, Harkimo sanoo lehden haastattelussa.

– Nyt on helppo sanoa, että se oli virhe, mutta jälkiviisaus on aina helppoa, Harkimo lisää.

Venäjä valtasi pian Sotshin olympialaisten päättymisen jälkeen helmikuussa 2014 Krimin. Viime vuoden helmikuussa Venäjä hyökkäsi laajasti Ukrainaan.

Lisäksi Harkimo myöntää, ettei hänen aiemmin omistamaansa jääkiekkojoukkue Jokereita olisi pitänyt viedä venäläiseen KHL-sarjaan.

Harkimo myi vuonna 2013 Helsinki-hallin venäläis-suomalaisille liikemiehille Gennadi Timtshenkolle ja Roman Rotenbergille. Halli on tällä hetkellä ilman käyttöä pakotteiden vuoksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Venäjän hyökkäyksen vuoksi myöskään Jokereilla ei ole tällä hetkellä edustusjoukkuetta.

Harkimo kertoo HS:lle, ettei ole tavannut entisiä liikekumppaneitaan viiteen vuoteen.