Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Työterveyslaitos selvitti ilmastotekoja suomalaisten työpaikoilla – puolet palkansaajista on muuttanut työkäytäntöjään ympäristön suojelemisen vuoksi

Puolet Työterveyslaitoksen kyselyyn vastanneista palkansaajista kertoo muuttaneensa työkäytäntöjään toimiakseen ekologisesti kestävämmällä tavalla töissä.

Noin puolet vastanneista puolestaan kokee, että heidän työpaikkansa on muuttanut työtapojaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lisäksi lähes puolet vastanneista arvioi, että heidän työpaikoillaan on käytössä ilmastonmuutosta hillitsevää teknologiaa.

– Jos työntekijöillä on mahdollisuuksia tuunata työtä ekologisesti kestävämpään muotoon, siihen kannattaa kannustaa, sanoo Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija Arja Ala-Laurinaho tiedotteessa.

Kyselyn perusteella yleisin ilmastoteko työpaikoilla on ilmastolle ystävällisten työtapojen kehittäminen, mistä raportoi 28 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Enemmistön mielestä työpaikoilla on vastuuta ilmastonmuutoksen hillinnässä

Työterveyslaitos on tutkimushankkeessaan selvittänyt ilmastonmuutoksen työelämävaikutuksia. Tutkimus on uusi, joten vertailutietoa sen tuloksista ei vielä ole. Hankkeessa tehtyyn kyselyyn vastasi viime keväänä runsaat 1 900 palkansaajaa eri aloilta, ja Työterveyslaitos keräsi tiedot yhdessä Tilastokeskuksen kanssa.

Vastanneista kaksi kolmasosaa sanoo, että myös työpaikkojen vastuulla on tehdä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

– Palkansaajat Suomessa tiedostavat kestävyyskriisin syyt ja tarpeen muutokselle, tutkija Fanni Moilanen sanoo tiedotteessa.