Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Yön uutiskooste | Kaks: Luottamus taksiliikenteeseen on romahtanut viidessä vuodessa, yksi kuoli ja kolme loukkaantui liikenneonnettomuudessa Liedossa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto: Puhelinliittymien kilpailutus laskee yleistä hintatasoa

Puhelinliittymien hintakilpailutus toimii varsin hyvin kuluttajien kannalta, kertovat Kilpailu- ja kuluttajaviraston alustavat tutkimustiedot.

Kilpailuttamisen aiheuttama hintatason yleinen lasku kaventaa hintahajontaa ja hyödyttää näin myös passiivisia kuluttajia, jotka eivät kilpailuta liittymiään. Tutkimuksen mukaan kilpailutus tuo kuluttajille keskimäärin 24 prosentin säästön.

Tutkimus perustuu kuukausittaiseen aineistoon matkapuhelinliittymistä ja niiden hinnoista kolmen vuoden aikana.

Kaks: Suomalaisten luottamus taksiliikenteeseen on romahtanut viidessä vuodessa

Suomalaisten luottamus taksiliikenteen toimivuuteen on laskenut huomattavasti viidessä vuodessa, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiö Kaksin teettämästä tutkimuksesta.

Taksiliikenteen toimivuuteen luotti viime vuoden joulukuussa tehdyn tutkimuksen mukaan reilut kaksi viidestä vastaajasta. Vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa taksiliikenteeseen luotti vielä lähes 85 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksen toteutti Kantar Public. Tutkimusta varten haastateltiin 1 029 ihmistä ja sen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

Lauantain lumisademäärät pysyvät vähäisinä

Lauantaina Suomen yli liikkuu lumisadealue, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anniina Korpinen.

Lumisadealueen pitäisi meteorologin arvion mukaan kulkea maan yli päivän aikana.

Lumisademäärät jäävät kuitenkin melko vähäisiksi, sillä lunta tulee yleisesti noin 2–5 senttimetriä. Meteorologin mukaan lumisateen olomuoto on etelää kohden mentäessä märkää.

Huonosta ajokelistä varoitetaan Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun korkeudelta Rovaniemen korkeudelle asti.

Yksi kuoli ja kolme loukkaantui liikenneonnettomuudessa Liedossa

Varsinais-Suomessa Liedossa yksi ihminen on kuollut ja kolme lievästi loukkaantunut liikenneonnettomuudessa puolenyön jälkeen, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisi sanoo kuljettajan menettäneen henkilöauton hallinnan ohitustilanteen jälkeen, minkä seurauksena auto suistui ojaan ja kääntyi katolleen.

Komisario Marko Luotonen kertoi STT:lle, että auton kuljettaja puhalsi alle rangaistavuuden verran. Hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Kuljettajaa epäillään alustavasti rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuolemantuottamuksesta.

Luotonen kuvaili autossa olleita nuoriksi aikuisiksi, jotka ovat syntyneet 80- ja 90-luvuilla.

Perinteinen viikonlopputapahtuma kutsuu tarkkailemaan talven lintuja

Tänä viikonloppuna järjestetään lintujärjestö Birdlifen luontotapahtuma Pihabongaus, jossa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Tapahtumaviikonlopun aikana tehdyistä havainnoista voi ilmoittaa tapahtuman sivuilla tai postikortilla viimeistään 3. helmikuuta mennessä.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Kyseessä ei ole kuitenkaan kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennainen.

Tapahtuma järjestetään vuosittain tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

YK:n pääsihteeri tuomitsi Itä-Jerusalemissa tehdyn joukkoampumisen

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Antonio Guterres on tuominnut Itä-Jerusalemissa tehdyn joukkoampumisen, jossa palestiinalainen asemies surmasi seitsemän ihmistä synagogan ulkopuolella.

Guterresin tiedottajan mukaan pääsihteeri pitää erityisen hirvittävänä sitä, että terroriteko kohdistui palvontapaikkaan holokaustin uhrien kansainvälisenä muistopäivänä.

Israelin poliisin mukaan ampuja oli 21-vuotias ja asui Itä-Jerusalemissa. Ampuja todettiin kuolleeksi sen jälkeen, kun poliisi oli omien sanojensa mukaan neutralisoinut hänet. (Lähde: AFP)

Presidentti Biden puhui poliisin pahoinpitelemän ja vammoihinsa kuolleen mustan miehen vanhempien kanssa Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden on puhunut poliisin pahoinpitelemän ja vammoihinsa kuolleen Tyre Nicholsin äidin ja isäpuolen kanssa.

Nicholsin kuolema on jälleen kärjistänyt yhteiskunnallisia jännitteitä Yhdysvalloissa. Nichols kuoli vammoihinsa sen jälkeen, kun viisi poliisia oli hakannut tämän. Viisi poliisia on erotettu tapauksen takia, ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa tappoa.

Nicholsin lisäksi kaikki viisi poliisia ovat mustia. (Lähde: AFP)

Memphisin kaupunki julkaisi poliisivideot mustan miehen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä

Yhdysvalloissa Memphisin kaupunki on julkaissut poliisivideot mustan miehen Tyre Nicholsin kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä poliisin käsissä. Videot on lähettänyt muun muassa uutiskanava CNN.

Videoilta on nähtävissä, kuinka liikenteessä pysäytetty Nichols yritti paeta poliiseja ennen kuin poliisit pakottivat tämän maahan ja ryhtyivät pahoinpitelemään tätä. Kiinnioton aikana Nichols huutaa äitiään.

Pahoinpitelyn seurauksena Nichols kuoli myöhemmin vammoihinsa. Videoiden julkaisun on etukäteen pelätty sytyttävän väkivaltaisiksi yltyviä mielenosoituksia Yhdysvalloissa.

Britannian asevoimien jäsentä syytetään terroririkoksesta

Britannian asevoimissa palvelevaa henkilöä vastaan nostettiin perjantaina syyte terroririkoksesta, poliisi kertoi lausunnossa.

Epäillyn syytetään yrittäneen hankkia tietoa, josta olisi todennäköisesti hyötyä terroriteon suunnittelussa tai toteuttamisessa. Epäilty rikos on tapahtunut elokuussa 2021.

Miestä syytetään lisäksi esineen asettelusta tavalla, jonka tarkoituksena oli saada toinen henkilö uskomaan esineen todennäköisesti räjähtävän, poliisi sanoi.

Mies on kiinniotettuna ja joutuu oikeuden eteen tänään. (Lähde: AFP)

Manchester City voitti Arsenalin 1-0

Jalkapallon Englannin cupin 4. kierroksella Manchester City voitti Arsenalin kotikentällään 1–0.

Cityn maalin teki Nathan Ake 64. peliminuutilla Jack Grealishin syötöstä.

Keltaiset kortit jaettiin kiinnipitämisestä Arsenalin Rob Holdingille ja Oleksandr Zinchenkolle sekä lisäminuuteilla Cityn Ilkay Gündoganille pelin viivyttämisestä.

Voitto oli Cityn kolmas putkeen, kun manchesterilaiset voittivat edellisissä peleissään Valioliigan puolella Wolvesin ja Tottenhamin.

Arsenal kärsi ensimmäisen tappionsa englantilaisessa jalkapallossa sitten marraskuun.

Carolina otti taisteluvoiton San Josesta - Sebastian Ahon maaliputki jatkuu

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti 5–4-kotivoiton vierailevasta San Jose Sharksista. San Jose avasi maalipelin ottelun ensimmäisen erän 15. minuutilla, mutta Carolina tasoitti pian Calvin de Haanin maalilla, josta Jesperi Kotkaniemi keräsi toisen syöttöpisteen.

Maalittoman toisen erän jälkeen Sebastian Aho vei Carolinan 2–1-johtoon. San Jose rankaisi tekemällä perättäin kolme maalia, mihin Aho vastasi heiluttamalla verkkoa Teuvo Teräväisen avustamana.

Carolina onnistui kampeamaan itsensä tasatilanteeseen Martin Necasin maalilla, josta Andrei Svechnikov ja Aho saivat syöttöpisteet.

Jatkoajalla Necas viimeisteli Carolinan voiton, kun erää oli pelattu 55 sekuntia. Carolinan maalilla Antti Raanta torjui 26 kertaa.

Korjattu klo 08.03 taksisähkettä: virhemarginaali po. prosenttiyksikköä, ei prosenttia.

Korjattu klo 10.32 kolmatta sähkettä: muutettu kaikki viittaukset "sateisiin" lumisateiksi.