Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Zelenskyin mukaan Ukrainan valtionhallinnon ravistelu oli tarpeen korruptiosyytösten keskellä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi illan puheessaan, että maan hallinnon korkeiden virkamiesten vaihto oli tarpeen maan hallinnon vahvistamiseksi.

– Sisäiset esteet, jotka haittaavat valtion toimintaa, poistetaan nyt ja tulevaisuudessa. -- Tarvitsemme vahvan valtion, ja sellainen Ukrainasta tulee, Zelenskyi sanoi.

Presidentin mukaan henkilöstövaihdos auttaa sekä maan puolustusta että välien parantamista eurooppalaisiin instituutioihin. Zelenskyi ei puheessaan maininnut nimeltä ketään yksittäistä paikkansa menettänyttä hallinnon jäsentä.

Useita Ukrainan valtionhallintoon kuuluneita ihmisiä on eronnut johtotehtävistään korruptiosyytösten saattelemana, kertoivat tiedotusvälineet tiistaina. Kyse oli suurimmasta Ukrainan johtoa ravistelleesta henkilöstövaihdoksesta kohta vuoden kestäneen sodan aikana.

Puolustusministeriö osti elintarvikkeita ylihintaan

Tehtävänsä jättivät ainakin presidentti Zelenskyin kansliapäällikkö Kyrylo Tymoshenko, varapuolustusministeri Vjatsheslav Shapovalov ja Ukrainan varapääsyyttäjä Oleksi Symonenko. Erojen aallossa saivat lähteä myös viisi aluejohtajaa ja kolme muuta varaministeriä.

Asemansa nyt menettäneitä oli syytetty erilaisista väärinkäytöksistä. Varapuolustusministeri Shapovalov joutui lähtemään sen jälkeen, kun Kyiv Independentin mukaan ukrainalaislehti ZN.UA kertoi puolustusministeriön ostaneen armeijalle elintarvikkeita jopa kolminkertaisin hinnoin.

Ukraina on pitkään kärsinyt vakavista rakenteellisen korruption ongelmista. Korruption kitkeminen oli yksi Zelenskyin keskeisistä vaalilupauksista, ja siihen hallintoa ovat painostaneet myös Ukrainaa taloudellisesti ja sotilaallisesti tukevat länsivallat.