Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mies paljasteli itseään lähijunassa, löi väliin tullutta matkustajaa ja yritti varastaa lapsen puhelimen – tuomittiin sakkoihin

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen sakkoihin, sillä tämä esitteli sukuelintään lähijunassa, pahoinpiteli tilanteeseen puuttunutta matkustajaa ja yritti varastaa yhdeksänvuotiaalta lapselta puhelimen.

Rikokset tapahtuivat elokuussa Espoossa. Lähijunan ollessa Tuomarilan kohdalla mies tuli vessasta ulos housut kintuissa. Hän lähestyi matkustajia ja meni vaunun seinää vasten istuneen naisen eteen. Nainen jäi loukkuun siten, että miehen sukuelin oli lähellä tämän kasvoja. Junassa olleet matkustajat puuttuivat tilanteeseen, jolloin mies löi yhtä heistä. Tapahtumat tallentuivat valvontakameralle.

Juna-aseman sillan luona mies yritti saada yhdeksänvuotiaalta pojalta ja tämän kaverilta rahaa. Todistaja kertoi miehen menneen rinteellä istuneiden lasten luokse käsi ojossa.

Kun poika sanoi miehelle, ettei heillä ole rahaa, mies vaati tältä puhelinta. Pojan mukaan mies sanoi hänelle "haluat sä tappeluun" ja "anna se puhelin tai saat turpaan" tai jotain vastaavaa. Paikalla olleet aikuiset puuttuivat tilanteeseen ja soittivat hätäkeskukseen, eikä mies saanut vietyä lapsen puhelinta.

Mies kiisti syytteet. Hän sanoi muistavansa olleensa U-junassa, muttei tapahtumia. Tuomion mukaan mies oli tapahtumien aikaan päihteiden vaikutuksen alaisena.

Oikeus tuomitsi miehen sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, varkauden yrityksestä ja lievästä pahoinpitelystä 50 päiväsakkoon, joista maksettavaa tuli 300 euroa.