Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Runsaat lumisateet tuovat huonoa ajokeliä etelään ja länteen – haastava sää voi haitata päivän lentoliikennettä Helsinki-Vantaalla, Turussa ja Tampereella

Suomen lounaisosiin on luvattu joko huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä torstai-illaksi ja tulevaksi yöksi, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso. Erittäin huonoa ajokeliä on luvassa Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntiin.

Huonon ajokelin varoitukset jatkuvat etelässä ja lännessä ainakin perjantaihin aikaiseen aamuun asti.

Varoitukset johtuvat lumisadealueesta, joka on saapunut maahan lännestä. Sateet tulevat maan länsiosissa alas vetenä, mutta muuttuvat pohjoisessa ja idässä lumeksi.

Jäätävä sade ja runsas lumentulo voivat haitata torstain lentoliikennettä Helsinki-Vantaalla sekä Turun ja Tampere-Pirkkalan lentoasemilla, varoitti Finavia keskiviikkona.

Etelärannikolla ei ole välttämättä lunta vuodenvaihteessa

Sää jatkuu Laakson mukaan huomenna sateisena. Maan etelä- ja länsiosissa sataa ajoittain vettä, kun taas idässä ja pohjoisessa tulee lumisateita.

Maan keski- ja itäosissa on annettu huonosta ajokelistä varoitukset, jotka alkavat tulevana aamuyönä ja jatkuvat ainakin iltapäivään saakka.

– Lämpötilat ovat etelässä ja lännessä nollan ja viiden lämpöasteen välillä. Muualla Suomessa on yhdestä kymmeneen pakkasastetta, Laakso sanoo.

Sää jatkuu loppuviikosta lauhana. Uudenvuoden aattona maan etelä- ja länsiosissa tulee olemaan plusasteita aina Oulun korkeudelle saakka. Idässä ja pohjoisessa on kuitenkin yhä hieman pakkasta.

Lumitilanne tulee Laakson mukaan olemaan vuodenvaihteessa epävarma ainakin etelärannikolla.

– Lumi tulee olemaan todennäköisesti aika vähissä rannikolla aina Varsinais-Suomesta Porin tienoille asti.

Uudenvuoden aattona varoituksia kovista tuulista

Uudenvuoden aattona lauantaina maahan saapuu Laakson mukaan seuraava sadealue. Sade tulee olemaan lännessä vetistä ja idässä sekä pohjoisessa lumista.

Uudenvuoden aatoksi on annettu varoitukset itään ja pohjoiseen huonosta ajokelistä iltapäivästä lähtien.

Uudenvuoden aatoksi on annettu myös tuulivaroituksia kaikille merialueille. Tuulen nopeus voi yltyä 17 metriin sekunnissa. Suureen osaan merialueista on annettu myös kovan aallokon varoitukset.