Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Jouluaatto ja joulupäivä vietetään poutaisessa pakkassäässä – sateita ei ole luvassa ennen tapaninpäivää

Jouluaatoksi ja joulupäiväksi on luvassa poutaista pakkassäätä ympäri Suomen, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

– Luvassa on jopa paikoitellen aurinkoa jouluaattona ja joulupäivänä, Keränen sanoo.

Sää ja lämpötilat tulevat pysyttelemään hyvin samanlaisina sekä jouluaattona että joulupäivänä. Maahan ei ole luvattu merkittäviä sadealueita kumpanakaan päivänä.

Lämpötilat pysyttelevät maan etelä- ja keskiosissa jouluaattona viiden pakkasasteen molemmin puolin. Pohjoisessa voidaan liikkua kymmenen ja kahdenkymmenen pakkasasteen välillä.

– Pakkanen voi kiristyä joulupäivänä muutamalla asteella maan etelä- ja keskiosissa. Muuten pysytellään kuitenkin hyvin samoissa lukemissa, Keränen sanoo.

Pohjoiseen saapuu lumisateita tapaninpäivänä

Lappiin saapuu Keräsen mukaan tapaninpäivänä lumisadealue.

– Siellä voi kertyä noin viisi senttiä lunta, paikoin hieman ylikin.

Maan etelä- ja keskiosissa jatketaan tapaninpäivänä hyvin samanlaisessa säässä kuin jouluaattona ja joulupäivänä. Etelänpuoleinen tuuli kuitenkin voimistuu päivän aikana

Lämpötilat pysyttelevät pakkasen puolella ympäri maan.

Jouluaatoksi ja päiväksi ei ole luvattu säävaroituksia

Joulun rauhallinen pakkassää näkyy Keräsen mukaan myös varoituskartalla. Suomeen ei ole annettu vielä yhtäkään varoitusta esimerkiksi huonosta ajokelistä jouluaattona tai joulupäivänä.

Tilanne muuttuu kuitenkin tapaninpäivänä. Suomen pohjoisosiin on annettu tuona päivänä varoitukset mahdollisesti huonosta ajokelistä. Tämä johtuu Keräsen mukaan pohjoiseen saapuvista lumisateista.

Selkämerelle on annettu tapaninpäivänä tuulivaroitukset. Selkämeren pohjoisosissa on myös annettu aallokkovaroitus.