Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ballistista ohjusta – Etelä-Korea sanoi pysyttelevänsä valmiustilassa

Pohjois-Korea on jälleen tehnyt ohjuskokeen ja laukaissut kaksi ballistista ohjusta, kertoi Etelä-Korean asevoimat varhain tänä aamuna.

Etelä-Korean asevoimat kertoivat löytäneensä kaksi ballistista ohjusta, jotka oli ammuttu aamuyöllä Suomen aikaa Tongchang-rin alueelta Pohjois-Pyonganin maakunnassa. Etelä-Korean mukaan ohjukset laskeutuivat Japaninmereen.

Japanin puolustusministeriön mukaan ohjukset lensivät noin 500 kilometriä ja saavuttivat noin 550 kilometrin maksimikorkeuden.

–Tämä uhkaa maamme, tämän alueen ja kansainvälisen yhteisön rauhaa ja turvallisuutta ja on täysin mahdotonta hyväksyä, sanoi Japanin varapuolustusministeri Toshiro Ino.

Sotilaalliset jännitteet ovat kuluneen vuoden aikana kasvaneet alueella merkittävästi Pohjois-Korean tiheään tahtiin tekemien ohjuskokeiden vuoksi.

Pohjois-Korea on tänä vuonna laukaissut enemmän ohjuksia kuin minään vuonna aiemmin. Pelkästään marraskuun aikana maan uskotaan laukaisseen ainakin 30 lyhyen, keskipitkän ja pitkän kantaman ohjusta.

Testasi onnistuneesti myös uutta moottoria

Päiviä aiemmin Pohjois-Korea ilmoitti testanneensa onnistuneesti kiinteällä polttoaineella toimivaa moottoria uusia kehittyneempiä ohjuksia varten. Maan valtiolliset tiedotusvälineet kuvailivat testiä tärkeäksi uudentyyppisen strategisen asejärjestelmän kehittämiselle.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on sanonut haluavansa Pohjois-Koreasta maailman voimakkaimman ydinvaltion. Hän on kertonut haluavansa kehittää kiinteällä polttoaineella toimivia mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia, jotka voidaan laukaista maalta tai sukellusveneistä.

Etelä-Korea sanoi pysyttelevänsä valmiustilassa.

– Armeijamme on lisännyt valvontaa ja valppautta tehden samalla tiivistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, ylläpitäen täyttä valmiustilaa, Etelä-Korean asevoimat sanoi lausunnossaan tänä aamuna.