Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Autoliiton tiepalvelu valmistautuu taas joululiikenteeseen: Operaatio Lumihiutale käynnistyy tänään 54. kerran

Autoliitto kohottaa tästä päivästä lähtien tiepalvelunsa valmiutta joulun ajan liikenteen vuoksi. Operaatio Lumihiutaleena tunnettu tiepalvelun tehostettu päivystys jatkuu uudenvuodenpäivään asti.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen tilastojen mukaan talven liikennehuippu ajoittuu perinteisesti joulun pyhien aikaan, ja moni taittaa matkan joulun viettoon autolla. Liikenne on tilastojen mukaan ollut vilkasta varsinkin jouluaaton aattona mutta rauhoittunut jouluaattoaamupäivän aikana.

Tänä vuonna on 54. kerta, kun Autoliitto järjestää operaatio Lumihiutaleen. Autoliiton tiedotteessa koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa joulun aikana autoilevia olemaan varovaisia, jos näkevät jotakuta autoilijaa autettavan maantiellä.

– Nähdessään varoituskolmion, hätävilkut tai minkä tahansa väriset varoitusvalaisimet, tulisi kuljettajan hiljentää nopeuttaan tuntuvasti, tehostaa havainnointiaan ja jättää paikkaa ohitettaessa reilusti turvaetäisyyttä myös sivusuunnassa, Vesalainen toteaa liiton tiedotteessa.

Hän lisää, että tien varrella olevan hinaus- tai tiepalveluauton ympärillä voi myös liikkua ihmisiä, minä vuoksi varovaisuus on ohittaessa tarpeen.

Liitto järjestää operaationsa seremoniallisen yhteislähdön lauantaina aamupäivällä kello 10 alkaen Jyväskylässä.