Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helenin toimitusjohtaja Weckström eroaa, tilalle Olli Sirkka

Suomen suurimpiin energia-alan yrityksiin lukeutuvan Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström eroaa tehtävästä, tiedotti Helen perjantaina.

Yhtiö ilmoitti Weckströmin siirtyvän tammikuussa muihin tehtäviin Helenin ulkopuolelle. Hän on toiminut Helenin toimitusjohtajana liki kolme vuotta.

Helenin mukaan yhtiö on uudistunut Weckströmin johtaja-aikana voimakkaasti muun muassa investoimalla puhtaaseen ja vähäpäästöiseen energiantuotantoon. Weckströmin mukaan yhtiö on edistänyt merkittävästi vihreää siirtymää.

Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kiittää Weckströmiä yhteistyöstä ja tavoitteiden edistämisestä.

– Helen on uudistunut yli odotusten hänen johdollaan. On ollut hienoa seurata, kuinka Juha-Pekan johdolla hiilineutraalisuusprojektit ovat edenneet toimintaympäristön muutoksista huolimatta ja digitaalisuus on tuotu oleelliseksi osaksi tämän päivän asiakaskokemusta, Soininvaara sanoo tiedotteessa.

Helenin hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Olli Sirkan, joka aloittaa tehtävässä 16. tammikuuta.

– Energian saatavuuden kriittisyys on tullut meille kaikille selväksi muuttuneessa maailmantilanteessa. Tarvitsemme uudenlaisia valintoja, toimintamalleja ja digitalisaatiota enemmän kuin koskaan. Olen erityisen kiinnostunut sekä kuluttajia että yrityksiä palvelevan energiajärjestelmän kysyntäjouston kehittämisestä, Olli Sirkka kertoo.

-----

Juttua korjattu kello 12.34: otsikossa Juha-Pekka Weckströmin sukunimessä oli kirjoitusvirhe. Sukunimi on Weckström, ei Weckstöm.