Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Valkoinen talo arvostelee miljardööri Elon Muskin puheita immunologi Anthony Faucista

Yhdysvalloissa Twitterin ostaneen miljardööri Elon Muskin puheet tartuntatautien asiantuntija Anthony Faucista ovat herättäneet paheksuntaa aina valtakunnan ylimmillä paikoilla.

– Nämä henkilökohtaiset hyökkäykset ovat erittäin vaarallisia. Ne ovat kuvottavia ja todellisuudesta irrallaan olevia, Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre sanoi Muskin kommenteista.

Musk kirjoitti Twitterissä, että Fauci pitäisi asettaa syytteeseen. Fauci oli osa Valkoisen talon koronaviruksen vastaista työryhmää ja tuli julkisuudessa tunnetuksi maan koronastrategian kasvoina.

Tämä teki Faucista maalitaulun koronatoimia arvostelleen laitaoikeiston piireissä, joiden retoriikkaa Musk on viljellyt.

– Fauci on palvellut seitsemän republikaani- ja demokraattipresidentin kaudella. Emme voi unohtaa sitä. Hänen työnsä tartuntatautien parissa hivistä ja aidsista aina koronavirukseen on pelastanut lukemattomia henkiä, Jean-Pierre sanoi.

Pandemian aikaan Musk profiloitui koronarajoitusten vastustajana muun muassa autoyhtiönsä Teslan tehtailla. Musk myös vähätteli koronaviruksen vaarallisuutta ja väitti pandemian alussa, että se häviäisi jo kevääseen 2020 mennessä Yhdysvalloista.