Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Britannian hallitus varoittaa alkaneen viikon tuovan veronkorotuksia varsinkin varakkaille

Britanniassa hallitus varoitti sunnuntaina tulevista veronkorotuksista, joiden on määrä osua erityisesti varakkaisiin. Hallitus pyrkii tulevilla toimillaan korjaamaan edellisen pääministerin Liz Trussin historiallisen lyhyeksi jääneen kauden aikana syntyneitä vahinkoja.

Trussin seuraaja Rishi Sunak on vannonut saavansa kaksinumeroiseksi kiihtyneen inflaation kontrolliin, vaikka se tarkoittaisikin lisää tuskaa jo valmiiksi tiukilla oleville kuluttajille ja yrityksille.

Sunakin hallituksen valtiovarainministeri Jeremy Hunt kertoi sunnuntaina Sky Newsin haastattelussa, että torstaina julkistettava budjettisuunnitelma tulee osumaan varsinkin varakkaisiin. Hunt myönsi, että Britannian talous on todennäköisesti jo taantumassa, mutta hän painotti maan kohdanneen historiassaan suurempiakin haasteita.

– Pelkäänpä, että meidän on kaikkien maksettava hieman enemmän veroja, Hunt sanoi paljastamatta kuitenkaan suunnitelman yksityiskohtia.

Ei ainoastaan huonoja uutisia

Valtiovarainministeri Huntin mukaan kaikkein matalimman tulotason ihmisiltä ei voi pyytää liikaa, ja tämän hän sanoi näkyvän myös tulevissa päätöksissä.

Huntin on etukäteen kerrottu aikovan muuttaa tuloveroluokkia, kasvattaa suurituloisten verotusta ja rajoittaa julkisten varojen käyttöä useiden vuosien ajaksi.

Haastattelussa hän sanoi suunnitelman sisältävän sekä lyhyen että pitkän tähtäimen linjauksia, jotka hillitsevät inflaatiota ja energian hinnannousua sekä auttaa palaamaan terveeseen kasvuun.

Hunt lupasi myös, ettei budjetti koostu pelkästään huonoista uutisista.