Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Loppuviikolla osaan maata reippaasti lunta, osaan runsaasti lämpöasteita, ennustaa Foreca

Suomen säähän on luvassa hyvin selvä kahtiajako loppuviikosta, kertoo sääpalveluyritys Foreca. Osaan maata ollaan saamassa jopa 15 senttiä lunta, toisaalla voidaan kolkutella 15 lämpöasteen lukemia.

Keski- ja Pohjois-Lapissa voi Forecan mukaan sataa lunta 10–15 senttimetriä. Sen sijaan etenkin lounaassa ja Ahvenanmaalla lämpötilat saattavat kivuta 13–15 plusasteeseen.

Ensin saadaan kuitenkin vielä lisää vettä. Keskiviikkona illalla maan eteläosaan oli leviämässä lounaasta uusia kuuroittaisia vesisateita. Sateen etureunalla tulee maan keski- ja pohjoisosassa lunta, mutta sade muuttuu vähitellen vedeksi.

Harmaa sää on muuttumassa viikonloppuna monin paikoin selkeämmäksi. Isänpäiväviikonloppuna nähdään ennusteen mukaan aurinkoa suuressa osassa maata.

– (Lounaisen Suomen) lämpö liittyy Fennoskandian pohjoisosassa vaikuttavaan matalapaineen alueeseen ja sen mukana virtaavaan lämpimään ilmaan. Voipa mukana tulla myös vähän föhn-tuulta, sanoo Forecan meteorologi Anna Latvala tiedotteessa.

Marraskuun lämpöennätys Suomessa on 16,6 astetta, joka mitattiin 6. marraskuuta 2020 Jomalassa Maarianhaminan lentoasemalla.