Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Hintojen nousu paisutti Raisio-konsernin liikevaihtoa

Etenkin myyntihintojen nousu kasvatti Raisio-konsernin liikevaihtoa heinä-syyskuussa. Yhtiön kolmen kuukauden liikevaihto kasvoi 56,5 miljoonaan euroon, joka on runsaat 11 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

– Iso osa kasvusta tuli myyntihintojen noususta mutta myös tiettyjen tuoteryhmien hienosta menestyksestä, toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi sanoo tiedotteessa.

Kuusniemi kertoo, että Britannian korkeasta inflaatiosta huolimatta Benecol on pitänyt hyvin pintansa Raisiolle tärkeällä markkinalla. Myös Elovena-brändi on jatkanut vahvaa kehitystään.

Yhtiön heinä-syyskuun vertailukelpoinen liiketulos supistui 6,5 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 6,7 miljoonaa euroa.

– Edellisen vuoden heikkolaatuinen sato vaikutti vielä heinä- ja elokuussa myllytuotteiden saantoon laskien kannattavuutta huomattavasti tältä osin. Muilta osin olemme onnistuneet vastaamaan kustannustason jyrkkiin nousuihin hyvin ja uuden sadon myötä myös tuottavuuden parantuminen on näköpiirissä, Kuusniemi kommentoi.

Kuusniemen mukaan inflaatio tulee varmuudella vaikuttamaan kulutustottumuksiin. Hän uskoo, että kotona syöminen tulee lisääntymään ja kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota hintoihin mutta samalla luottavat vahvoihin ja tunnettuihin tuotemerkkeihin.

– Satokausi on osoittautunut sekä määrältään että laadultaan jopa keskimääräistä paremmaksi ja tällä on erittäin suuri merkitys sekä Raisiolle että laajasti koko suomalaiselle ruokajärjestelmälle, Kuusniemi jatkaa.