Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskolla kaikkien aikojen paras neljännesvuositulos, tulos on parantunut 14 kertaa peräjälkeen

Keskon vertailukelpoinen liikevoitto nousi heinä-syyskuussa 243 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 236 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 3,0 miljardiin euroon 2,9 miljardista eurosta.

Toimitusjohtaja Mikko Helander kertoo, että heinä-syyskuun tulos on Keskon kaikkien aikojen paras vuosineljännestulos.

Yhtiön kvartaalitulos on parantunut nyt 14 kertaa peräjälkeen vertailukaudesta.

– Saavutettu tulos on vahva osoitus siitä, että Kesko on poikkeuksellinen kaupanalan toimija, jonka strategia toimii myös pandemian jälkeen nykyisessä markkinatilanteessa, Helander kertoo tiedotteessa.

Ruokakaupassa tulos parani Kespron ja K-ruokakauppojen hyvän kehityksen ansiosta. Myynti jatkoi kasvuaan, ja liikevaihto oli 1,57 miljardia euroa. Liikevoitto oli 133 miljoonaa eli yli puolet konsernin tuloksesta.

– K-ruokakaupoissa on lisätty panostuksia hintakilpailukykyyn, ja olemme pärjänneet hyvin hintakorivertailuissa. K-ruokakaupat tarjoaa ainoana toimijana markkinoilla asiakkaille sekä herkkukaupan että halpakaupan saman katon alla, Helander sanoo.

Kaikki kolme toimialaa tekivät hyvää tulosta

Helanderin mukaan rakentamisen ja talotekniikan kaupassa tulos oli hyvä. Suomessa sekä Onninen että K-Rauta tekivät vahvan tuloksen.

Myös Norjassa ja Ruotsissa rakentamisyksiköiden kannattavuus oli hyvällä tolalla.

Autokaupan kannattavuus pysyi hyvällä tasolla, vaikka autojen saatavuudessa oli ongelmia. Uusien autojen toimitusongelmat laskivat yksikön liikevaihtoa.

Kesko odottaa vertailukelpoisen liikevoiton olevan tänä vuonna 790–840 miljoonaa euroa.

– Arvioimme, että Keskon liiketoiminnan näkymät ovat myönteiset myös ensi vuonna. Kaikki Keskon kolme toimialaa tekevät hyvää tulosta. Keskolla on poikkeuksellisen vahva asema Suomen ruokakaupan kaikilla osa-alueilla, ja pärjäämme hyvin myös hintavetoisessa markkinassa, Helander sanoo.

Rakentamisessa markkinoiden odotetaan hyytyvän jonkin verran

Rakentamisessa markkinoiden ennakoidaan kuitenkin laskevan jonkin verran ensi vuonna verrattuna kuluvaan vuoteen. Uudisrakentamisen odotetaan laskevan, mutta korjausrakentamisen sekä vihreään siirtymään liittyvän rakentamisen arvioidaan edelleen kasvavan.

Autokaupassa autojen saatavuuden ja kysynnän ennakoidaan olevan edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa matalammalla tasolla ensi vuonna.