Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoisessa tarvetta talvirenkaille – sunnuntaina säässä ei tapahdu suuria muutoksia

Sunnuntaina säässä ei tapahdu suuria muutoksia. Lämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jani Parviaisen mukaan melko samanlaiset kuin lauantaina. Maan etelä- ja keskiosiin on luvassa noin 5–9 lämpöastetta, kun taas pohjoisosissa liikutaan noin nollan ja kuuden asteen välillä.

Etelä- ja Keski-Suomessa on melko pilvistä. Luvassa voi olla tihkua tai sadekuuroja. Maan keskivaiheilla paistaa aurinko.

Pohjois-Lapissa puhaltaa puuskainen tuuli

Ilmatieteen laitos varoittaa sunnuntaina tuulista maa-alueilla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa. Näillä alueilla länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, ja tuulen nopeus on puuskissa 15 metriä sekunnissa.

Merenkurkussa ja Perämeren eteläosassa tuulen nopeus voi olla 17 metriä sekunnissa. Perämerellä esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Pohjoisessa kannattaa varautua talvirenkain

Autoilijoiden kannattaa käyttää talvirenkaita maan pohjoisosissa, kertoo Parviainen. Tienpinnat tulevat todennäköisesti jäätymään yöllä Etelä-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Ainakin Lapissa on luvassa huonoa ajokeliä sunnuntaina aamulla.

Maassa oli lauantaina iltapäivällä lunta ainoastaan Pohjois-Lapissa. Lumen määrä on jäänyt vielä pienehköksi, sillä Inarissa ja Utsjoella on mitattu noin neljän sentin syvyistä lumipeitettä. Inarin Saariselällä maksimisyvyys oli lauantaina Parviaisen mukaan kuusi senttiä.