Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thomas de Mallet Burgess valittiin Kansallisoopperan taiteelliseksi johtajaksi – "Hän on hyvin kiinnostunut esityksen synnyttämästä kokemuksesta"

Kansallisoopperan uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu englantilainen oopperajohtaja ja ohjaaja Thomas de Mallet Burgess.

De Mallet Burgess valittiin tehtävään Uuden-Seelannin oopperan pääjohtajan ja taiteellisen johtajan paikalta. Hän on myös aiemmin toiminut Irlannin kansallisen oopperatalon luovana johtajana. Lisäksi de Mallet Burgess on ollut perustamansa Lost & Found Opera -ryhmän taiteellisena johtajana Australiassa.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallitus päätti valinnasta kokouksessa tiistaina. Kansallisoopperan tiedotteen mukaan de Mallet Burgess täytti parhaiten kriteerit, jotka kansainvälisessä haussa asetettiin.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi arvioi tiedotteessa, että de Mallet Burgessilla on näkemys oopperan roolista yhteiskunnassa ja monipuolinen ymmärrys oopperaohjelmistosta.

– Hän on hyvin kiinnostunut esityksen synnyttämästä kokemuksesta ja suhteesta esiintyjän ja yleisön välillä, Kalambi arvioi.

Kansallisoopperan mukaan henkilöstöryhmiä kuultiin ennen päätöksen tekoa.

Nelivuotinen sopimus kolmen vuoden lisäoptiolla

De Mallet Burgessin sopimus on nelivuotinen, mutta se sisältää kolmen vuoden lisäoption.

– Suomen kansallisooppera on arvostettu organisaatio, jolla on näyttöä saavutuksistaan. Arvostan sen kunnianhimoa kehittää ja uudistaa traditioita ja jaan talon arvot korkeasta taiteellisesta tasosta ja yhteistyöstä, de Mallet Burgess kommentoi tiedotteessa.

Hän aloittaa elokuussa 2023, kun nykyisen taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven kausi päättyy. Paasikivi on toiminut tehtävässä vuodesta 2013.