Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

HS: Turun ja Rauman telakat pyytävät hätärahoitusta valtiolta

Turun ja Rauman telakat ovat joutuneet pyytämään hätärahoitusta valtiolta talousvaikeuksien takia, uutisoi Helsingin Sanomat.

Turun telakka neuvottelee HS:n tietojen mukaan enimmillään 200 miljoonan euron suuruisesta rahoituksesta valtion kanssa. Neuvottelut ovat lehden mukaan kesken. Telakka teki viime tilikaudella tappiota noin 17 miljoonaa euroa.

Turun telakan omistaa perheyritys Meyer. Sen Turun osasto arvioi keväällä tilipäätöksessään, että kilpailu risteilijämarkkinoilla on ankaraa. Telakalla on ollut pulaa materiaaleista ja komponenteista koronaviruspandemian takia.

Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Tim Meyer ei vastannut HS yhteydenottopyyntöön perjantaina.

Rauman telakalla vaikeuksi a toimittaa aluksia ajoissa

Kesäkuussa hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi HS:n tietojen mukaan 40 miljoonan euron pääomalainan myöntämistä Rauman telakalle. Lainan antoi valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen teollisuussijoitus.

Telakan liiketappio oli HS:n mukaan viime vuonna 53,6 miljoonaa euroa.

Rauman telakan ongelmiin ovat kuuluneet HS:n mukaan tilattujen alusten toistuvat myöhästymiset. Telakka ei ole vielä luovuttanut esimerkiksi varustamoyhtiö Tallinkin tulevaa matkustajalauttaa MyStaria.

Telakkayhtiö Rauma Marine Constructionsin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson sanoi HS:lle, että hän ei voi tässä vaiheessa kommentoida telakan tulevaisuudennäkymiä, koska on toiminut hallituksen puheenjohtajana vasta viikon.