Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Euroviisut järjestetään 13. toukokuuta Liverpoolissa

Eurovision laulukilpailu järjestetään ensi vuonna Liverpoolissa, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC suorassa lähetyksessä perjantaina.

Vaikka Ukraina voitti kilpailun viime keväänä, kilpailun järjestäjän Euroopan yleisradiounionin EBU:n mukaan laulukilpailua ei voida järjestää Ukrainassa siellä käytävän sodan takia.

Britannia valittiin ensi vuoden laulukilpailujen pitopaikaksi, koska se sijoittui tämän vuoden viisufinaalissa toiseksi.

Kisojen finaali järjestetään 13. toukokuuta.

Toinen ehdokas kisojen järjestäjäkaupungiksi oli viime metreihin asti Glasgow. Elokuussa kerrottiin, että ehdokkaat isäntäkaupungiksi olivat Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle ja Sheffield.

Kisoihin määrä saada mukaan ukrainalaisuutta

Toukokuussa Italian Torinossa järjestetyt Euroviisut voitti ylivoimaisesti Ukraina, mutta turvallisuussyistä laulukilpailua ei voida järjestää siellä.

Tapahtumaan on määrä saada mukaan myös ukrainalaisia elementtejä.

BBC on isännöinyt Euroviisuja tätä ennen kahdeksan kertaa. Edellinen isäntäkaupunki Britanniassa oli Birmingham vuonna 1998. Lontoossa viisufinaali on kisattu neljä kertaa.

Tänä vuonna Italian Torinossa järjestettyjä Euroviisuja seurasi tv:ssä ja digialustoilla yhteensä noin 180 miljoonaa ihmistä.