Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

17-vuotiasta poikaa Turussa jalkaan ampunut mies tuomittiin vankeuteen – taustalla vedätys huumekaupoissa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vankeuteen miehen, joka ampui 17-vuotiasta poikaa Turussa kesäkuussa.

Oikeuden mukaan kolmikymppinen mies ja uhri tapasivat kesäkuussa Turun Kupittaan Citymarketin lähistöllä huumekauppojen vuoksi. 17-vuotias yritti myydä miehelle ja tämän seurueelle tekaistun paketin Subutexina.

Kun mies tajusi huijauksen, poika juoksi karkuun rahat mukanaan. Mies lähti ajamaan häntä takaa aseen kanssa.

Oikeuden mukaan mies ampui poikaa ainakin kolme kertaa lähietäisyydeltä niin, että laukaukset oli suunnattu kohti uhrin ylävartaloa samalla kun miehen käsi heilui paljon juoksemisen takia. Yksi luodeista osui uhrin polveen ja lävisti ihon.

Käräjäoikeus huomioi, että vaikka uhrin vamma jäi verrattain vähäiseksi, ylävartaloon suunnattu ampuminen on hyvin vaarallista ja siinä on merkittävä riski vakavammista henkilövahingoista. Oikeuden mukaan miehen täytyi olosuhteet huomioiden ymmärtää, että hänen menettelynsä varsin todennäköinen seuraus olisi voinut olla uhrin kuolema.

Mies tuomittiin myös muun muassa vaaran aiheuttamisesta, koska laukausten ampumisen hetkellä lähellä oli kolme alaikäistä tyttöä, joille aiheutui tilanteesta oikeuden mukaan konkreettinen ja vakava vaara.

Käräjäoikeus tuomitsi Vito Valtteri Polvianderin, 31, neljän vuoden vankeuteen. Polveen ammuttu poika sai sakkotuomion petoksen yrityksestä nuorena henkilönä.