Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gazprom sanoo jatkavansa kaasutoimituksia Italiaan

Venäjä jatkaa kaasutoimituksia Italiaan, kertoi energiajätti Gazprom tänäisessä lausunnossaan. Myös Italian suurimman öljy- ja kaasuyhtiö Enin mukaan Gazpromin kaasutoimitukset jatkuvat tänään.

Gazprom keskeytti kaasutoimitukset Italiaan lauantaina ja syytti keskeytymisestä kuljetusongelmia Itävallassa.

Venäläisen kaasun kuljettaminen voi kuitenkin nyt jatkua, sillä italialaisten ostajien kanssa löydettiin ratkaisu suhteessa Itävallan syyskuun lopulla tekemiin sääntelymuutoksiin, Gazprom sanoi.

Eni sanoi maanantaina, että se olisi valmis maksamaan 20 miljoonan euron takuun, jotta venäjän kaasutoimitukset käynnistyisivät uudelleen Itävallan kautta. Uutistoimisto AFP ei ole saanut vahvistusta italialaiselta kaasuyhtiöltä siihen, onko tällainen maksu suoritettu.

Italia on ollut suuri venäläisen kaasun käyttäjä, mutta maa on Venäjän hyökkäyssodan alettua hankkinut korvaavaa kaasua Algeriasta ja Egyptistä. Suurin osa Italiaan toimitetusta venäläisestä kaasusta kulkee Ukrainan kautta Itävallan ja Italian rajalla sijaitsevan Tarvision kaasuterminaaliin.

Ennen sotaa Venäjän osuus Italian kaasutuonnista nousi 45 prosenttiin, mutta osuus on kuluneen vuoden aikana laskenut.