Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Hirmumyrsky Noru iski Vietnamiin – tuuli pelättyä heikompaa, kaatosateet jatkuivat edelleen

Sadattuhannet ihmiset alkoivat keskiviikkona Vietnamissa palailla koteihinsa myrskysuojista, joihin he olivat paenneet Filippiineillä viikonloppuna kymmenen ihmistä tappanutta hirmumyrsky Norua.

Norun tuulien nopeudet jäivät Vietnamissa odotettua alhaisemmiksi, mutta myrsky aiheutti silti laajaa aineellista tuhoa. Mahdollisista kuolonuhreista ei heti ollut tietoa.

Meteorologit varoittivat niin ikään, että Norun mukanaan tuomat rankkasateet jatkuisivat koko keskiviikon ja saattaisivat tuoda mukanaan tulvia ja maanvyöryjä.

Suositussa Hoi Anin turistikaupungissa Hoaijoki oli lähellä tulvia yli äyräidensä. Kaikkialla kaupungissa oli kaatuneita puita ja metallinkappaleita myrskyn irti repimistä katoista. Useilla kaupungin vanhan osan kaduista lillui tulvavesi.

– Taifuuni oli kamala viime yönä. En saanut nukuttua, koska kova tuuli piti niin kauheaa meteliä, kertasi kaupungissa asuva Nguyen Thi Hien.

Vietnamin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Danangissa korkeat rakennukset tärisivät voimakkaissa tuulenpuuskissa, jotka kaatoivat puita ja repivät asuinrakennuksista kattoja maan keskiosassa. Lisäksi alueella raportoitiin laajoja sähkökatkoja.

Lentokentät ja valtion virastot alkoivat pikku hiljaa avautua myrskyn jäljiltä keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa. Sen sijaan muun muassa Hanoista Ho Chi Minh Cityyn johtava valtatie oli poikki myrskytuhojen vuoksi.