Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin ja kulttuuriministeri Honkonen osallistuvat Vesa-Matti Loirin siunaustilaisuuteen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) osallistuvat taiteilija Vesa-Matti Loirin siunaustilaisuuteen. Asiasta kertoi valtioneuvoston kanslia tiedotteessa perjantaina.

Loirin siunaustilaisuus järjestetään ensi tiistaina 20. syyskuuta Helsingin Johanneksenkirkossa.

Marin ja Honkonen laskevat tilaisuudessa valtioneuvoston seppeleen Loirin muistoksi. Hautajaisiin osallistuu myös opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä.

Loirin omaiset ovat toivoneet, että siunaustilaisuus pidetään vain läheisten ja kutsuvieraiden kesken.

Ministeriö osallistuu hautajaiskuluihin

Muun muassa näyttelijänä, laulajana ja koomikkona tunnettu Vesa-Matti Loiri kuoli elokuun 10. päivänä. Loiri sairasti maksan ja ruokatorven syöpää. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

– Vesa-Matti Loiri on itsenäisyytemme ajan rakastetuimpia ja suurimpia taiteilijoita. Hän on liikuttanut lukemattomia suomalaisia yli sukupolvien. Suuri suomalainen on jättänyt kansakuntaamme pysyvän jäljen. Siksi haluamme koko valtioneuvostona kunnioittaa muistoa, Marin ja Honkonen kommentoivat tiedotteessa elokuussa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Honkonen ehdotti Loirin kuoleman jälkeen tälle valtiollisia hautajaisia. Valtioneuvosto linjasi elokuun lopulla, että valtiollisia hautajaisia ei järjestetä. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu kuitenkin hautajaisten kustannuksiin.