Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Suvilahteen suunnitellaan Pohjois-Euroopan suurinta monitoimiareenaa – taustalla nimekkäitä talouselämän ja urheilun vaikuttajia

Ryhmä kiinteistökehittäjiä ja sijoittajia hakee Helsingin kaupungilta aluevarausta suurareenalle Helsingin Suvilahteen.

Hankeryhmän tavoitteena on selvittää edellytyksiä toteuttaa katsojakapasiteetiltaan Pohjois-Euroopan suurin tapahtuma- ja monitoimiareena Suvilahden alueelle.

Hankkeen taustalla on nimekkäitä talouselämän ja urheilun vaikuttajia, kuten SRV-yhtiöiden pääomistaja Ilpo Kokkila, liigajoukkue Mikkelin Jukurien päävalmentaja, entinen NHL-pelaaja Olli Jokinen, jääkiekkoilija Karri Rämö sekä pelaaja-agentit Todd Diamond ja Ilkka Larva.

Ryhmän tavoitteena on, että areena avautuisi jo kesällä 2027.

Hankkeen edistämistä varten on perustettu Suvilahden Areena Oy -niminen yritys.

Käytö stä poistuva voimalaitos kulttuurikäyttöön?

Hankeryhmän jättämän kehitysvaraushakemuksen mukaan hankkeen tavoitteena on toteuttaa alueelle konsertti- ja tapahtumakäytössä runsaan 17 000 katsojan kapasiteetin tapahtuma- ja monitoimiareena. Urheilutapahtumissa areenan katsojakapasiteetti olisi noin 14 000 katsojaa.

Viime vuonna valmistuneen Tampereen areenan katsojakapasiteetti on jääkiekko-otteluissa reilut 13 000 ja konserteissa 15 000.

Kehitysvaraushakemuksen mukaan varattavaksi esitettävä alue sijaitsee Suvilahden tapahtuma-alueen eteläosassa. Se rajoittuu itäosaltaan Event Hub -hankkeen tapahtumakorttelille varattuun alueeseen, eteläosaltaan Vilhonvuorenkatuun ja länsiosaltaan energiayhtiö Helenille kaavoitettuun alueeseen.

Hakemuksessa mainitaan, että hankkeen tarkoituksena on tutkia varattavaksi myös Helenin ensi vuonna käytöstä poistuvan Hanasaaren voimalaitoksen hyödyntämistä ja mahdollista muuttamista kulttuuri- ja vapaa-aikatoimintaan.