Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki ja bussinkuljettaja pääsivät sovintoon vuosia jatkuneessa korvauskiistassa – mies kaatui työmatkalla liki 30 vuotta sitten ja menetti työkykynsä

Tampereen kaupunki ja kaupungille työskennellyt linja-autonkuljettaja ovat päässeet sovintoon vuosia jatkuneessa korvauskiistassa.

Linja-autonkuljettaja liukastui ja kaatui työmatkalla tammikuussa 1993 niin, että hän menetti työkykynsä.

Turun hovioikeus määräsi Tampereen kaupungin korvauksiin vuonna 2014, koska kuljettaja kaatui kaupungin hoitovastuulla olevalla alueella. Oikeuden ratkaisun mukaan mies liukastui, koska kiinteistön hiekoitus oli ollut puutteellista.

Sittemmin kaupunki vaati osaa miehelle maksamastaan noin 1,1 miljoonasta eurosta takaisin, koska mies oli saanut korvausta myös vakuutusyhtiöltä.

Pirkanmaan käräjäoikeus kertoi maanantaina, että osapuolet saavuttivat kiistassa sovun. Oikeus on vahvistanut miehen ja kaupungin sovintosopimuksen.

Sopimus: Molemmat luopuvat lisävaateistaan

Linja-autonkuljettajan ja kaupungin välisistä korvauksista käytiin oikeutta vuosien ajan. Tampereen kaupunki alun perin hyväksyi Turun hovioikeuden vuonna 2014 antaman tuomion, kunnes se nosti uuden kanteen miestä kohtaan vuonna 2020. Uudessa kanteessa kaupunki vaati miestä maksamaan takaisin yli 860 000 euroa, koska kaupungin mukaan mies oli saanut kahdenkertaista korvausta.

Oikeudelle antamassaan vastauksessa nykyisin yli 60-vuotias mies vastusti kaupungin vaatimuksia, ja lisäksi hän esitti Tampereen kaupungille omia vastavaateitaan.

Maanantaina oikeudessa vahvistetun sopimuksen on määrä panna piste osapuolten välisille oikeusvaatimuksille. Pirkanmaan käräjäoikeuden vahvistamassa ja toimittamassa sopimuksessa mies sitoutuu maksamaan kaupungille takaisin 150 000 euroa.

Vastaavasti Tampereen kaupunki sitoutuu maksamaan miehelle ansionmenetyskorvaukset vuodesta 2020 lähtien siihen saakka, kunnes työntekijä saavuttaa vanhuuseläkeiän.

Sopimuksessa osapuolet myös sopivat luopuvansa muista toisiaan kohtaan esittämistään vaateista. Molemmat osapuolet myös korvaavat omat oikeudenkäyntikulunsa.