Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Bussikuski kaatui työmatkalla liki 30 vuotta sitten ja sai vuosien oikeustaistelun jälkeen isot korvaukset – nyt kaupunki vaatii niitä takaisin

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion poikkeuksellisesta korvauskiistasta, jonka juuret juontavat lähes 30 vuoden taakse.

Tampereen kaupungilla työskennellyt linja-autonkuljettaja liukastui työmatkalla tammikuussa 1993. Liukastuminen tapahtui kaupungin vastuulla olleella kiinteistöllä, jonka hiekoitus oli puutteellinen.

Mies loukkaantui kaatumisessa niin pahoin, että menetti työkykynsä. Korvauksista käytiin oikeutta vuosikausia, kunnes Turun hovioikeus vuonna 2014 ratkaisi asian miehen hyväksi ja Tampereen kaupunki maksoi tälle korvauksia korkoineen runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

Kaupunki vaatii nyt miestä palauttamaan sille yli 860 000 euroa, koska sen mukaan mies on saanut samoja korvauksia kahteen kertaan siltä sekä vakuutusyhtiöltä. Nykyisin yli 60-vuotias mies vastustaa vaatimusta ja on esittänyt kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle myös lisävaateita kaupungille.