Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KKV varoittaa: Uudesta auton hinta-arviopalvelusta ongelmia kuluttajille

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) varoittaa, että kuluttajille saattaa koitua ongelmia uudesta suomenkielisestä auton hinta-arviota tarjoavasta palvelusta, joka toimii osoitteessa autoarviointi.fi.

KKV kertoo, että palvelun maksullisuus saattaa tulla kuluttajille yllätyksenä, sillä 120 euron hinta mainitaan yrityksen verkkosivuilla pienellä tekstillä. Jos kuluttaja katsoo verkkopalvelun etusivua mobiililaitteella, ehdot hintatietoineen eivät välttämättä näy näkymässä lainkaan.

KKV:n mukaan kuluttajien yhteydenottoja on tullut tähän mennessä toistakymmentä, mutta valitusmäärän odotetaan kasvavan. Kuluttajien kohtaamat ongelmat ovat samankaltaisia kuin aiemmissa vastaavissa auton hinta-arviopalveluissa.

Autoarviointi.fi-palvelun taustalla on Quotient INT LTD -niminen yritys, joka kertoo sijaitsevansa Irlannissa. Laskutuksen yhteystiedot johtavat puolestaan Belgiaan.

Hinta-arviot pääsääntöisesti aina maksullisia

KKV kehottaa kuluttajaa reklamoimaan yritykselle, jos on tilannut hinta-arviopalvelun tietämättä sen maksullisuudesta, ei ole tehnyt laskutettua tilausta lainkaan tai sen on tehnyt joku muu.

Virasto painottaa, että kuluttajien on tärkeää muistaa, että verkosta löytyvät auton hinta-arvioita tarjoavat palvelut ovat pääsääntöisesti aina maksullisia, eikä auton rekisterinumeroa tai muita tietoja tule syöttää palveluihin harkitsematta.

Myös Tanskan ja Ruotsin kuluttajaviranomaiset ovat kuluvana vuonna tiedottaneet KKV:n mukaan vastaavista ongelmista useiden eri auton hinta-arviopalvelujen kanssa.